26/09/2024 26/09/2024 Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας, στους χώρους του Καθεδρικού Ναού, στην Άκκρα της Γκάνα. Προς της Ιεράς Συνάξεως, τελέσθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ιωσήφ Kwame η Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, η μνήμη του οποίου εορτάζεται από...
26 Σεπτεμβρίου, 2024 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2024 - 20:05

Γενική Ιερατική Σύναξη Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας

Διαδώστε:
Γενική Ιερατική Σύναξη Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας, στους χώρους του Καθεδρικού Ναού, στην Άκκρα της Γκάνα.

Προς της Ιεράς Συνάξεως, τελέσθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ιωσήφ Kwame η Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, η μνήμη του οποίου εορτάζεται από την Εκκλησία μας.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Δανιήλ και παρευρέθησαν άπαντες οι Κληρικοί που διακονούν στην Γκάνα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην Αίθουσα εκδηλώσεων πλησίον του Ιερού Ναού, άρχισε της εργασίες της η Σύναξη του Κλήρου.

Σε αυτήν συζητήθηκαν και τέθηκαν θέματα οργάνωσης λειτουργίας, ενίσχυσης και δράσης του ιεραποστολικού έργου σε ολόκληρη την χώρα. Ταυτόχρονα, κατεγράφησαν οι στόχοι του ποιμαντικού έργου.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε προς τους Αιδεσιμότατους Ιερείς τις ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος, στον οποίο συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τις τοπικές Εκκλησιαστικές Κοινότητες στην χώρα και ελήφθησαν αποφάσεις για την επίλυση προβλημάτων.

Άπαντες οι Κληρικοί στην Γκάνα, εξέφρασαν τον σεβασμό και την αφοσίωσή τους στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο και τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη τους, για την μέριμνα και την αγάπη.

Τόνισαν δε με έμφαση, ότι αυτός ο σύνδεσμος της Λειτουργικής ενότητάς τους με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, που κατακτήθηκε από τους Ορθοδόξους Γκανέζους τα τελευταία 42 χρόνια από την επίσημη ένταξή τους στο Σώμα της Εκκλησίας και στον Αλεξανδρινό Θρόνο, δεν πρόκειται να διαρραγεί ή να κλονισθεί από ξενόφερτες “σειρήνες” που επιχειρούν την διάσπαση του Εκκλησιαστικού Σώματος στην Αφρική.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων