10/01/2021 10/01/2021 “Δεν θα παύσει η Αγία του Χριστού Ορθόδοξη Εκκλησία να αναδεικνύει Αγίους” σημειώνει στο προλογικό σημείωμα του πρώτου εγκόλπιου ημερολογίου, για τη νέα χρονιά 2021, της Ιεράς Μητροπόλεώς Αξώμης, ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ.  Το ημερολόγιο Είναι αφιερωμένο στον νεοφανή Άγιο Νεκτάριο, προστάτη του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και στη συμπλήρωση 100 ετών από την...
10 Ιανουαρίου, 2021 - 12:09
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2021 - 12:12

“Η Εκκλησία δεν θα παύσει να αναδεικνύει Αγίους”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία δεν θα παύσει να αναδεικνύει Αγίους”

“Δεν θα παύσει η Αγία του Χριστού Ορθόδοξη Εκκλησία να αναδεικνύει Αγίους” σημειώνει στο προλογικό σημείωμα του πρώτου εγκόλπιου ημερολογίου, για τη νέα χρονιά 2021, της Ιεράς Μητροπόλεώς Αξώμης, ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ. 

Το ημερολόγιο Είναι αφιερωμένο στον νεοφανή Άγιο Νεκτάριο, προστάτη του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και στη συμπλήρωση 100 ετών από την κοίμησή του (1920-2020). Στο εξώφυλλο αποτυπώνεται η αυθεντική μορφή της Ιεράς εικόνος του Αγίου Νεκταρίου.

Αμέσως μετά προβάλλεται η Εγκύκλιος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β “Περί θεσπίσεως του 2020 ως έτους Αγίου Νεκταρίου” και στη συνέχεια μικρός πρόλογος του Σεβ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ ο οποίος απευθύνει κάλεσμα το νέο έτος να εμβαθύνουμε στον βίο του Αγίου και να μιμηθούμε τις αρετές του.

Ακολουθεί επιτομή της βιογραφίας του τιμωμένου Αγίου.

Στη συνέχεια αποτυπώνεται το γενικό μηνιαίο εορτολόγιο του έτους, διανθισμένο με φωτογραφικό υλικό από την ποιμαντική διακονία της Μητροπόλεώς.

Ευθύς αμέσως καταγράφονται όλα τα στοιχεία για την διοίκηση της Ι. Μητροπόλεως Αξώμης, τους Ιερούς Ναούς στην Αιθιοπία, στο Τζιμπουτί, στην Ερυθραία και στη Σομαλία, την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αδδίς Αμπέμπα, τις Ελληνικές Κοινότητες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και αθλητικές ενώσεις στις χώρες αυτές, μαζί με τα απαραίτητα τηλέφωνα και κάθε αναγκαίο στοιχείο επικοινωνίας.

Αμέσως μετά αποτυπώνεται σε πλούσιο φωτογραφικό λεύκωμα το ιεραποστολικό και ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων