13/06/2023 13/06/2023 Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας η Σύναξη της Παναγίας του Άξιον Εστί με επίκεντρο τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος και τον πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Γεράσιμος, ο εφημέριος της Ενορίας π. Κύριλλος, ο εφημέριος της Ενορίας της...
13 Ιουνίου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2023 - 16:14

Η εορτή της Σύναξης της Παναγίας «Άξιον Εστί» στην Κινσάσα

Διαδώστε:
Η εορτή της Σύναξης της Παναγίας «Άξιον Εστί» στην Κινσάσα

Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας η Σύναξη της Παναγίας του Άξιον Εστί με επίκεντρο τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος και τον πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Γεράσιμος, ο εφημέριος της Ενορίας π. Κύριλλος, ο εφημέριος της Ενορίας της Μπάντακα π. Σπυρίδων και οι διάκονοι π. Παΐσιος και π. Εφραίμ.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο θαυμαστό περιστατικό όταν ο απεσταλμένος Άγγελος Κυρίου έψαλλε για πρώτη φορά τον ύμνο Άξιον Εστί μπροστά στην Ιερά Εικόνα της Παναγίας. Επίσης αναφέρθηκε στο θαυμαστό περιστατικό με τον Άγιο Παΐσιο όταν ευωδίασε η Εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί.

Επίσης ευχήθηκε χρόνια πολλά στον εφημέριο και στους πιστούς της ενορίας και υπενθύμισε σε όλο το εκκλησίασμα τους δύο δωρητές του οικοπέδου και του Ναού και παρότρυνε πάντες να προσεύχονται για αυτούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων