11/06/2022 11/06/2022 Την Παρασκευή, 10η Ιουνίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιμβραημίας, όπου η Καθέδρα της Μητροπόλεως Ναυκράτιδος, επί τη εορτή του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού. Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία, ως και το ιερό μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων,...
11 Ιουνίου, 2022 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2022 - 9:03

Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Μητρόπολη Ναυκράτιδος

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Μητρόπολη Ναυκράτιδος

Την Παρασκευή, 10η Ιουνίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιμβραημίας, όπου η Καθέδρα της Μητροπόλεως Ναυκράτιδος, επί τη εορτή του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία, ως και το ιερό μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων, το οποίο κατά την τάξη της Εκκλησίας μας τελείται το Σάββατο (Ψυχοσάββατο) προ της εορτής της Πεντηκοστής.

Ωστόσο, επειδή η Παρασκευή αποτελεί την καθιερωμένη ημέρα της εβδομαδιαίας αργίας στα μουσουλμανικά κράτη, κατ’ οικονομίαν μετετέθη η τέλεση του μνημοσύνου μία ημέρα νωρίτερα, ώστε οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στον Ναό και να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών μας.

Ακολούθως παρετέθη κέρασμα προς όλους στους παρακειμένους χώρους υποδοχής της Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων