13/05/2024 20/05/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου Κινσάσας την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2024. Συλλειτούργησαν μαζί του ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος, οι Εφημέριοι Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος και Πρωτοπρεσβύτερος Ραφαήλ και οι Διάκονοι Παΐσιος, Βαρνάβας και Δανιήλ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε...
13 Μαΐου, 2024 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2024 - 12:54

Η Κυριακή του Θωμά στην Κινσάσα της Λ.Δ. Κονγκό

Διαδώστε:
Η Κυριακή του Θωμά στην Κινσάσα της Λ.Δ. Κονγκό

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου Κινσάσας την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2024.

Συλλειτούργησαν μαζί του ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος, οι Εφημέριοι Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος και Πρωτοπρεσβύτερος Ραφαήλ και οι Διάκονοι Παΐσιος, Βαρνάβας και Δανιήλ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στα λόγια με τα οποία αντέδρασε ο Θωμάς όταν πληροφορήθηκε την Ανάσταση του Κυρίου.

Μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τόνισε πως η ενθύμηση του γεγονότος της ψηλαφήσεως του Θωμά δεν αποτελεί μόνο συνέχεια των γεγονότων του Πάθους και της Αναστάσεως του Κυρίου, αλλά μας δίνει άμεση μαρτυρία για την αλήθεια της Αναστάσεως του Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος ανέφερε στους πιστούς για τα Ιερά Εγκαίνια που τελέσθηκαν στην πόλη Μπαζαγκούγκου στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής αλλά και στα Εγκαίνια που θα τελεσθούν την ερχόμενη Κυριακή στην πόλη Γκούγκου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού.

Ο μεν πρώτος Ναός ανοικοδομήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πενταπόλεως Ιγνάτιο ενώ ο δεύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κινσάσας κυρό Νικηφόρο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου οι αδελφές Φωτεινή και Αικατερίνη πραγματοποίησαν Σύναξη γυναικών εις την οποία ανέπτυξαν πνευματικά θέματα της Ορθοδόξου ζωής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων