01/03/2022 01/03/2022 Γράφει ο π. Τιμόθεος Τζόκο Η ιεραποστολική προσπάθεια στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας συνεχίζεται μέσα από πειρασμούς και πολλές δυσκολίες και επεκτείνεται σε μία μεγάλη έκταση της χώρας. Πρόσφατα επικοινωνήσαμε με έναν παλιό ενορίτη μας, τον Νικηφόρο, που διαμένει με την οικογένειά του στην πόλη Τζαγιαπούρα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Παπούα της Νέας Γουινέας. Ο...
01 Μαρτίου, 2022 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2022 - 16:05

Ιεραποστολή στην Ινδονησία – «Ελπίζουμε σε ένα θαύμα»

Διαδώστε:
Ιεραποστολή στην Ινδονησία – «Ελπίζουμε σε ένα θαύμα»
  • Γράφει ο π. Τιμόθεος Τζόκο
Η ιεραποστολική προσπάθεια στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας συνεχίζεται μέσα από πειρασμούς και πολλές δυσκολίες και επεκτείνεται σε μία μεγάλη έκταση της χώρας.
Πρόσφατα επικοινωνήσαμε με έναν παλιό ενορίτη μας, τον Νικηφόρο, που διαμένει με την οικογένειά του στην πόλη Τζαγιαπούρα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Παπούα της Νέας Γουινέας.
Ο Νικηφόρος, ο οποίος εργάζεται στο Δημαρχείο της πόλης, είναι παντρεμένος με την Κατερίνα, καθηγήτρια στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Cendrawasih, και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Μπόρις (όνομα Ρώσου Αγίου) και τη Σοφία.
Πριν λίγα χρόνια οι καλοί αυτοί χριστιανοί μας παραχώρησαν ένα οικόπεδο 2.300 τετραγωνικών μέτρων, δείγμα της μεγάλης αγάπης τους για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Ωστόσο, η μεγάλη απόσταση από το Μοτζοκέρτο, όπου βρίσκεται το Ιεραποστολικό μας Κέντρο, δεν μας επιτρέπει να επισκεπτόμαστε συχνά την Τζαγιαπούρα και έτσι το οικόπεδο εκείνο παραμένει αναξιοποίητο.
Ελπίζουμε ότι στην επόμενη ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στην περιοχή μας, θα γίνει το πρώτο βήμα για ένα μεγάλο άνοιγμα της Ορθοδοξίας μας στην Τζαγιαπούρα με τη χειροτονία του Νικηφόρου και την ανέγερση ενός Ναού.
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στην περιοχή Τροουουλάν, όπου βρίσκεται ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της επαρχίας Μοτζοκέρτο, διαθέτουμε ένα οικόπεδο 400 τετραγωνικών μέτρων πάνω σε κεντρικό δρόμο. Πρόθεσή μας είναι να ανεγείρουμε εκεί έναν Ιερό Ναό, αρκεί να βρεθούν φίλοι της Ιεραποστολής που θα συνδράμουν στην περάτωση του έργου.
Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γκουνούνγκ Γκενταγκάν σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε στη διάνοιξη μίας γεώτρησης και στην κατασκευή ενός πηγαδιού στον προαύλιο χώρο του ιεραποστολικού μας κέντρου, το οποίο θα προμηθεύει πόσιμο νερό σε όλη την Ενορία. Οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά χάριτι Θεού ελπίζουμε ότι η επιθυμία μας θα γίνει πραγματικότητα.
*Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την υπαίθρια βάπτιση του Μπόρις στην Τζαγιαπούρα το 2010

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων