Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
15 Μαΐου, 2024

Κέντρο Ελληνομάθειας στην Επισκοπή Μπουκόμπας

Διαδώστε:

Στις 14 Μαϊου το “ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ” του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, το οποίο εδρεύει στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε τις εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνικής Γλώσσης σ’ όλα ανά τον κόσμο Κέντρα Πιστοποίησης για όλα τα επίπεδα.

Από τον Οκτώβριο του 2023 στην Επισκοπή Μπουκόμπας γίνονται εντατικά μαθήματα Ελληνικής Γλώσσης στην Ιερατική Σχολή Μπουκόμπας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ» και στο Ορθόδοξο Κολλέγιο “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΑΝΖΑΣ”.

Διδάσκαλοι των Ελληνικών είναι οι δυο Θεολόγοι Ιωάννης Τούμπα και Σεβαστιανός Μούντου, απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής Κινσάσας «ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ», όπου εκεί λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια Κέντρο Πιστοποίησης Ελληνικής Γλώσσης της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας από τα χρόνια της Αρχιερατείας των μακαριστών Μητροπολιτών Ιγνατίου και Νικηφόρου, συνεχίζεται από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Θεοδόσιο υπό την ευθύνη του φιλόλογου κ. Δημ. Βαμβακά.

Η διδασκαλία των Ελληνικών με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, υποστηρίζεται από τα Φροντιστήρια ΑΞΙΑ που εδρεύουν στα Σπάτα.

Είναι απαραίτητη η διδασκαλία των Ελληνικών στους Ορθοδόξους Αφρικανούς για να μπορέσουν να μεταφέρουν στους Ορθοδόξους χριστιανούς και να μεταφράσουν στις τοπικές γλώσσες τους όλο τον ελληνόφωνο λειτουργικό και θεολογικό πλούτο της Εκκλησίας μας.

“Ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας και ιδιαίτερα στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσης. Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!”, ευχήθηκε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος.

Διαδώστε: