Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
05 Αυγούστου, 2024

Κυριακή Στ’ Ματθαίου στην Κινσάσα της Λ.Δ. Κονγκό

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Θεολογική Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας την Κυριακή ΣΤ’ Ματθαίου, 5 Αυγούστου 2024, μαζί με τους μοναχούς και τους εναπομείναντες φοιτητές μετά την λήξη του ακαδημαϊκού έτους.

Τις ημέρες αυτές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος έμεινε μαζί τους και δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να συζητήσουν θέματα πνευματικά και όχι μόνο.

Στο κήρυγμα της Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε στην θεραπεία του Παραλύτου η οποία, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, είναι πλούσια σε νοήματα και διδάγματα. Επίσης μίλησε για την πίστη που είχαν τότε οι απλοί άνθρωποι σε αντίθεση με τους γραμματείς και για την πίστη που απουσιάζει στον σημερινό κόσμο. Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι ο Χριστός είναι ιατρός των ψυχών και των σωμάτων, ότι τα θαύματα θα πρέπει να στοχεύουν πάντοτε στην πνευματική προκοπή των ανθρώπων και ότι και σήμερα όπως και παλαιότερα ο Χριστός δίνει την εξουσία στους αγίους ανθρώπους να θεραπεύουν ψυχικές και σωματικές ασθένειες.

Διαδώστε: