24/07/2024 24/07/2024 Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ παρέστη συμπροσευχόμενος κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Τρίτη 23η Ιουλίου 2024, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, μετά το πέρας της οποίας τελέστηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Προκατόχου και μέντορός του, Πατριάρχη κυρού Παρθένιου...
24 Ιουλίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2024 - 22:42

Μνημόσυνο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον προκάτοχό του Παρθένιο Γ’

Διαδώστε:
Μνημόσυνο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον προκάτοχό του Παρθένιο Γ’

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ παρέστη συμπροσευχόμενος κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Τρίτη 23η Ιουλίου 2024, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, μετά το πέρας της οποίας τελέστηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Προκατόχου και μέντορός του, Πατριάρχη κυρού Παρθένιου Γ’ Αλεξανδρείας (1986-1997).

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ιδιαιτέρως συγκινημένος παρουσίασε βιώματα και προσωπικές στιγμές από την Πατριαρχία του αοιδίμου Πρωθιεράρχου, τον οποίο ευλαβώς διηκόνησε καθ’ όλη τη διάρκειά αυτής, ενώ κατ’ αυτήν έλαβε την αρχιερωσύνη, ως Βοηθός παρά τω αειμνήστω Πατριάρχη, Επίσκοπος, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διλαμψασης Επισκοπής Κυρήνης .

Σημειώνεται ότι ο Μακαριώτατος βρέθηκε στο Κάϊρο αυτές τις ημέρες και τέλεσε το Σάββατο, 20η Ιουλίου 2024, επιμνημόσυνη δέηση επί των τάφων των μακαριστών Προκατόχων του Νικολάου Στ και Παρθενίου Γ’.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων