10/10/2023 10/10/2023 Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού που τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου 2023 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου (Θεολογική Σχολή) στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, εκάρει μοναχός ο Δόκιμος Τιμόθεος και έλαβε το όνομα Ιωσήφ εις τιμήν του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας...
10 Οκτωβρίου, 2023 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2023 - 17:50

Μοναχική κουρά στην Κινσάσα

Διαδώστε:
Μοναχική κουρά στην Κινσάσα

Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού που τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου 2023 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου (Θεολογική Σχολή) στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, εκάρει μοναχός ο Δόκιμος Τιμόθεος και έλαβε το όνομα Ιωσήφ εις τιμήν του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος αναφέρθηκε εκτενώς στην ομιλία του για τους πνευματικούς αγώνες που πρέπει να καταβάλει ο κάθε μοναχός προκειμένου να αναπαύεται μέσα στο μοναστήρι του και να μπορέσει να προγεύεται τον παράδεισο. Αναφέρθηκε στους πνευματικούς αγώνες του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και τον παρότρυνε όσο μπορεί να ακολουθεί τα ασκητικά βήματά του.

Αφού του μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ του είπε να αισθάνεται με την καλή έννοια υπερήφανος που ως μοναχός ανήκει στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής το οποίο έχει αναδείξει τους μεγαλύτερους ασκητές της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων