Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
10 Οκτωβρίου, 2023

Μοναχική κουρά στην Κινσάσα

Διαδώστε:

Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού που τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου 2023 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου (Θεολογική Σχολή) στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, εκάρει μοναχός ο Δόκιμος Τιμόθεος και έλαβε το όνομα Ιωσήφ εις τιμήν του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος αναφέρθηκε εκτενώς στην ομιλία του για τους πνευματικούς αγώνες που πρέπει να καταβάλει ο κάθε μοναχός προκειμένου να αναπαύεται μέσα στο μοναστήρι του και να μπορέσει να προγεύεται τον παράδεισο. Αναφέρθηκε στους πνευματικούς αγώνες του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και τον παρότρυνε όσο μπορεί να ακολουθεί τα ασκητικά βήματά του.

Αφού του μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ του είπε να αισθάνεται με την καλή έννοια υπερήφανος που ως μοναχός ανήκει στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής το οποίο έχει αναδείξει τους μεγαλύτερους ασκητές της Εκκλησίας.

Διαδώστε: