25/06/2024 25/06/2024 Στην Ιεραποστολη το πανηγύρι πολλαπλασιάζεται από τον αριθμό των αναγεννημένων δια του Αγίου Βαπτίσματος. Ολόκληροι λαοί, πόλεις και χωριά μεταστρέφονται στην Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία. Πανηγυρίζουν και χαίρονται οι ψυχές που γνώρισαν το Χριστό, έλαβαν τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, ενώθηκαν με την Εκκλησία και έγιναν παιδιά Θεού. Αυτά τα γεγονότα είναι αφορμές μεγάλης χαράς και...
25 Ιουνίου, 2024 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2024 - 12:32

Μπουκόμπα: 34 ψυχές έλαβαν τον Άγιο Βάπτισμα

Διαδώστε:
Μπουκόμπα: 34 ψυχές έλαβαν τον Άγιο Βάπτισμα

Στην Ιεραποστολη το πανηγύρι πολλαπλασιάζεται από τον αριθμό των αναγεννημένων δια του Αγίου Βαπτίσματος. Ολόκληροι λαοί, πόλεις και χωριά μεταστρέφονται στην Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία. Πανηγυρίζουν και χαίρονται οι ψυχές που γνώρισαν το Χριστό, έλαβαν τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, ενώθηκαν με την Εκκλησία και έγιναν παιδιά Θεού.

Αυτά τα γεγονότα είναι αφορμές μεγάλης χαράς και ευφροσύνης από τα πιστά μέλη της Εκκλησίας μας, βλέποντας την αύξηση της, την απόκτηση νέων παιδιών. Στις Ιεραποστολικές Επισκοπές τα πανηγύρια ουρανού και γης είναι συχνά, αφού συχνά τελούνται βαπτίσεις.

Από παλιά συνηθιζόταν στην Εκκλησία κατά τις επισημότερες μέρες Πάσχα, Χριστούγεννα, Πεντηκοστή γίνονται οι βαπτίσεις των Κατηχουμένων. Στην Αφρική βαπτίσεις γίνονται και στις εορτές των Ναών.

Αυτή την πνευματική πανήγυρη έζησαν στην Μπουκόμπα τη φετινή Πεντηκοστή κατά την οποία αξιώθηκαν του Αγίου Βαπτίσματος 34 ψυχές.

Οι 12 στη Σινυάγκα, ήταν οι πρώτοι Ορθόδοξοι σε μια πόλη ενός εκατομμυρίου, που τελεσθηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου, μη υπάρχοντος Ναού. Οι άλλοι 22 στην παλιά Ενορία του Μάγγου, όπου ξεκίνησε πάλι η Ιεραποστολή και το αποτέλεσμα ήταν “να προστεθούν και άλλες ψυχές στην πίστη του Χριστού”.

Ο Επίσκοπος Μπουκομπας κ. Χρυσοστομος προεξήρχε της πανηγύρεως της βαπτίσεως, καθοδηγώντας και συντονίζοντας τους Ιερείς και λαϊκούς στο έργο της Ιεραποστολής.

“Σ’ αυτό το πανηγύρι της Ιεραποστολής προσκαλούμε όλους τους φίλους και συνεργάτες, προς όλους τους χριστιανούς, συνειδητά μέλη της Εκκλησίας. Αυτή η χαρά δεν μετριέται με καμμιά άλλη! Γευθείτε την, με την συμμετοχή σας σ αυτό το έργο της Ιεραποστολής”, αναφέρει ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων