Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
17 Ιουλίου, 2024

Ο Άγιος Παΐσιος οδηγός στην ιεραποστολή της Σινυάγκας

Διαδώστε:

Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην νέα Ενορία στην Ισέρα της Σινυάγκας. Η Ενορία αφιερώθηκε στον Όσιο Παϊσιο, διότι ιδρύθηκε στις 12 Ιουλίου του περασμένου χρόνου, ημέρα εορτής του Αγίου!  Με την ιεραποστολή που εξασκεί ο ευλαβέστατος εφημέριος-ιεραπόστολος π. Ιωακείμ Mpodo, oι περισσότεροι χριστιανοί της Ενορίας βαπτίσθηκαν φέτος τα Θεοφάνεια και άλλοι την Πεντηκοστή.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο σε πρόχειρο ναό, μέσα στο οικόπεδο που πρόσφατα αγοράσθηκε, με δωρεά από την Κύπρο. Η απλότητα του χώρου γέμιζε με την παρουσία του Κυρίου Ιησού Χριστού “εν τω μέσω ημών” και την ευλογία του Αγίου Παϊσίου. Η Ενορία αυτή είναι η πρώτη Ενορία της Περιφέρειας Σινυάγκας, που αριθμεί 6 εκατομμύρια κατοίκους.

Οδηγός ο Άγιος Παϊσιος

“Τις ημέρες αυτές βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση για την αγορά οικοπέδου στο κέντρο της πόλεως, όπου θα κτισθεί ο ναός του Αγίου Ισιδώρου δωρεά της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου. Η δε κυβέρνηση της Τανζανίας στα περίχωρα της πρωτεύουσας χάρισε στην Επισκοπή μας 2. 000 στρέμματα, για την εγκατάσταση πάρκου φωτοβολταϊκών. Παρά τις προσπάθειες μας ακόμη δεν ευοδώθηκε η παρουσία επενδυτή για την αξιοποίηση αυτού χώρου, που θα αποτελέσει μόνιμη πηγή εσόδων για την “εν πτωχεία και επαιτεία” βιούσα Επισκοπή μας. Για την προώθηση της Ιεραποστολής και την εξάπλωση της Ορθοδοξίας μας στην Σινυάγκα βάζουμε μπροστάρη και οδηγό τον Άγιο Παϊσιο. Οι Άγιοι είναι οι μεγαλύτεροι Ιεραπόστολοι. Εκείνοι μπορούν αυτό που για μας φαίνεται αδύνατο! Ο Άγιος Παϊσιος μαζί με τους σύγχρονους Αγίους οδηγούν την Εκκλησία μας και δίνουν μεγάλη μαρτυρία της Ορθοδοξίας “και έως εσχάτου της γης”‘, δήλωσε ο Θεοφιλέστατος κ. Χρυσόστομος.

Διαδώστε: