Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
20 Αυγούστου, 2024

Ο Δανιήλ, ένα Ορθόδοξο παλικάρι, θύμα του πολέμου στην Γκόμα

Διαδώστε:

Συγκλονισμένοι είναι οι Ορθόδοξοι στην Ιερά Επισκοπή Γκόμας με τη δολοφονία του Δανιήλ, Ορθόδοξου νέου, γιου του Κατηχητή Jean Claud. Ο πατέρας του ήταν στην υποδοχή του Θεοφ. Μπουκομπας κ. Χρυσοστόμου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νεκταρίου της Επισκοπής Γκόμας.

Ο Δανιήλ στην περιοχή του αεροδρομίου, όπου και η Μονή του Αγίου Ιωάννου του Χοζεβίτου, βρισκόταν έξω από την πόρτα του σπιτιού του, όταν κάποιοι άγνωστοι περνούσαν με μοτοσυκλέτα τον πυροβόλησαν από απόσταση 15 μέτρων και τον σκότωσαν.

“Στυγνή δολοφονία! Άγνωστοι οι δολοφόνοι του παιδιου μας, άγνωστη και η αιτία. Πήγαμε στο σπιτι του μαζι με τον Θεοφ. Γκομας και συλλυπήθηκαμε την οικογένεια του και θρηνήσαμε μαχι τους. Φόβος και τρόμος βασιλεύει στην εμπόλεμη Επισκοπή Γκόμας. Γι’ αυτό και η ιδιαίτερη έκκληση μας για προσευχή και συμπαράσταση στην Γκόμα. Πολλές φορές τα λέει μετά δακρύων ο Πατριάρχης μας στους διάφορους επισκέπτες του Πατριαρχείου μας και σε άλλα ακροατήρια, «δεν μπορείτε να φανταστείτε κάτω από ποιες δυσκολίες γίνεται η Ιεραποστολή στην Αφρική. Να σταματήσουν οι πόλε μοι!» Για το λόγο αυτό και τιμήθηκε στην Αμερική τον Οκτώβριο του 2022 με το βραβείο Ιδρύματος Πατριάρχου Αθηναγόρου, για τον αγώνα του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αφρική. Δανιήλ, του μακαριστού Ορθοδόξου παλληκαριού μας αιωνία η μνήμη!”, δήλωσε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος.

Διαδώστε: