Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
01 Οκτωβρίου, 2024

Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας στο Πλωμάρι, τη γενέτειρά του

Διαδώστε:

Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου.

Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πλωμαρίου Αιδ. Ευστάθιος Μεταξής. Ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση του, που βρέθηκε στην γεννέτειρα του το Πλωμάρι και λειτούργησε στον Άγιο Νικόλαο.

Μνημόνευσε την ευσέβεια της κοινωνίας του Πλωμαρίου που έδωσε στην Εκκλη σία 5 Επισκόπους Μηθύμνης Ιάκωβο, Χίου Χρυσόστόμο, Ιερισσού Νικόδημο, Ναυπάκτου Νικοδήμο και Μπουένος Άϋρες Ταράσιο, και 32 Ιερείς τα τελευταία 50 χρόνια. Μνημόνευσε του μακαριστού Ιερέως π. Ευστρατίου Μανωλέλλη (22/7/2022, που προσέφερε πολλά στα 50 χρόνια Ιερωσύνης του στην Εκκλησία και το Πλωμάρι.

Οι συμπατριώτες εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία του Θεοφιλέστατου. στην πατρίδα του και ευχήθηκαν καλή δύναμη στο Ιεραποστολικό του έργο στην Αφρική.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο εκκλησιασμός στον Άγιο Νικόλαο η συνάντηση με τον Θεοφιλέστατο δύο οικογενειών από την Χαλκιδική, του Γιάννη Μητροφάνη από Μεγάλη Παναγία και του Βαγγέλη Σιμώνη από την Γαλάτιστα!

Διαδώστε: