Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
02 Ιουνίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Άκκρας χειροθέτησε στο βαθμό του “Αναγνώστου” τον Ανδρέα Saasi

Διαδώστε:

Ο Μητροπολίτης Άκκρας κ. Δανιήλ ταξίδεψε, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, στην ιστορική Εκκλησιαστική Κοινότητα Larteh, στην Ανατολική Επαρχία, όπου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Νεκταρίου, τέλεσε Θεία Λειτουργία.

Με την παρουσία της Προξένου της Ελλάδος και της Κύπρου στην Γκάνα, Εριτ. κας Μαριάννας Γαβριήλ και συλλειτουργούντος του εφημερίου Αιδεσιμολ. Πρωτ. Βασιλείου Labi, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της περιοχής συγκεντρώθηκαν “επί τω αυτώ” για να μετάσχουν του Μυστηρίου της Ευχαριστίας.

Προ της Θεία Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε στο βαθμό του “Αναγνώστου” τον ευλαβέστατο φοιτητή παιδαγωγικής κ. Ανδρέα Saasi, ο οποίος από μικρής ηλικίας διακονεί με αγάπη την Ενοριακή του Κοινότητα.

Οι πιστοί γνώρισαν απο κοντά τον πνευματικό τους Πατέρα και Επίσκοπο, εκφράζοντας δοξολογία προς τον Θεό για την παρουσία του κοντά τους.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς τους πιστούς, μεταφέροντας την πατρική αγάπη και Πατριαρχική Ευλογία του Μακαριωτάτου κ.κ. Θεοδώρου, ο Οποίος είχε εγκαινιάσει τον Ιερό Ναό τον Σεπτέμβριο 2008.

Όπισθεν του Ναού βρίσκεται ο τάφος του πρώτου Ορθόδοξου ιερέα της περιοχής του Larte, πατρός Γρηγορίου Labi, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

 

Διαδώστε: