26/06/2024 26/06/2024 Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης τέλεσε Αρτοκλασία υπέρ υγείας αθλητών και αθλούμενων και μίλησε επίκαιρα για την σημασία της σύνδεσης Θρησκείας και Αθλητισμού, την Κυριακη 23 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στη Λουσάκα. Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε το ψήφισμα για την Ολυμπιακή Εκεχειρία μετά την λήξη των 12ήμερων εκδηλώσεων που θα αποσταλεί στον ΟΗΕ και...
26 Ιουνίου, 2024 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2024 - 19:19

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας μίλησε για την σημασία της σύνδεσης Θρησκείας και Αθλητισμού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας μίλησε για την σημασία της σύνδεσης Θρησκείας και Αθλητισμού

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης τέλεσε Αρτοκλασία υπέρ υγείας αθλητών και αθλούμενων και μίλησε επίκαιρα για την σημασία της σύνδεσης Θρησκείας και Αθλητισμού, την Κυριακη 23 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στη Λουσάκα.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε το ψήφισμα για την Ολυμπιακή Εκεχειρία μετά την λήξη των 12ήμερων εκδηλώσεων που θα αποσταλεί στον ΟΗΕ και σε διάφορους Διεθνείς Οργανισμούς.

Παραβρέθηκαν οι 2 Ολυμπιονίκες που ήρθαν από την Ελλάδα, η Αθανασία Τσουμελέκα και ο Γεώργιος Τζελίλης, εκπρόσωποι Ολυμπιακής Επιτροπής της Ζάμπιας, αθλητές, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Υποσαχάριας Αφρικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, ο υπεύθυνος Αθλητικού Μουσείου Αγρινίου και συλλέκτης Ολυμπιακών ενθυμημάτων, κ. Διονύσης Μπαμπαρούτσης.

Με συγκίνηση μεγάλη συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες σε όλες τις εκδηλώσεις, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης τους τίμησε με αναμνηστικό μετάλλιο της Μητροπόλεως, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι καθιερώνεται η 23η Ιουνίου ως μέρα Εορτασμού Ολυμπιακής Παιδείας στη Ζάμπια και ο Άγιος Νεκτάριος προστάτης του αθλητισμού, για τον οποίο έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο συνέδριο Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τιμήθηκαν, επίσης, ο κ. Συντονιστής Εκπαίδευσης και ο διευθυντής του αθλητικού μουσείου που μετέφερε εκθέματά του στη Ζάμπια για τις ανάγκες των εκδηλώσεων.

Κατόπιν, η χρυσή Ολυμπιονίκης, κα Αθανασία Τζουμελέκα μας ανάγνωσε χαιρετισμό και ευχαριστήρια επιστολή από τον διευθυντή Α. Σ.Α.Ε.Δ -Προίαρχο κ. Σπύρο Ανδριόπουλο.
Αργότερα, μοιράστηκε γεύμα αγάπης από τους Ολυμπιονίκες μας στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων