10/10/2024 10/10/2024 Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας μετέβη την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2024, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των είκοσι χρόνων από την ανάρρηση στον Πατριαρχικό θρόνο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’. Στο πλαίσιο των εορτασμών της εικοσαετούς πατριαρχίας ο Μακαριώτατος απένειμε τιμητική διάκριση στον...
10 Οκτωβρίου, 2024 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2024 - 22:35

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τον ΥΦΕΞ Γιώργο Κώτσηρα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τον ΥΦΕΞ Γιώργο Κώτσηρα

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας μετέβη την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2024, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των είκοσι χρόνων από την ανάρρηση στον Πατριαρχικό θρόνο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Στο πλαίσιο των εορτασμών της εικοσαετούς πατριαρχίας ο Μακαριώτατος απένειμε τιμητική διάκριση στον κ. Κώτσηρα αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του Υφυπουργού τη στήριξη της Ελλάδας προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο Υφυπουργός, σε ανάρτησή του σε προσωπικά μέσα δικτύωσης, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την τιμητική διάκριση και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: “Στεκόμαστε αρωγοί στο πολυσχιδές ποιμαντικό, εκπαιδευτικό και ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου και τιμούμε την πολύτιμη προσφορά του“.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Υφυπουργού Εξωτερικών:

Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση παρευρέθηκα στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προς τιμήν του Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄.

Ο Μακαριώτατος συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια διακονίας και προσφοράς στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, έναν φάρο της ελληνορθόδοξης παράδοσης στην Αίγυπτο και ολόκληρη την Αφρική.

Ευχαριστώ θερμά τον Μακαριώτατο για την ιδιαίτερη τιμή να μου απονείμει την τιμητική διάκριση του Πατριαρχικού Θρόνου, τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου μετ’ αστέρος.

Στεκόμαστε αρωγοί στο πολυσχιδές ποιμαντικό, εκπαιδευτικό και ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου και τιμούμε την πολύτιμη προσφορά του“.

Την προηγουμένη, ο Υφυπουργός παραβρέθηκε σε καλλιτεχνική βραδιά με ερμηνεύτρια την υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίδου, που διοργάνωσε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας.

Κατά την παραμονή του στην Αίγυπτο, ο κ. Κώτσηρας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.  Ο Υφυπουργός συζήτησε μαζί τους για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική παροικία και τους ενημέρωσε για μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, όπως τα προγράμματα φιλοξενίας παιδιών της ομογένειας σε κατασκηνώσεις στην Ελλάδα. Σε επίσκεψή του στην Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου, ο κ. Κώτσηρας συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές και τόνισε τη σημασία της ελληνόφωνης εκπαίδευσης και των προσπαθειών που γίνονται για την ενίσχυσή της με την αξιοποίηση και σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, o Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ένα οικουμενικό κέντρο προώθησης των γραμμάτων και της ελληνιστικής ιστορίας της πόλης, καθώς και το Μουσείο Καβάφη που στεγάζεται στην οικία που έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος αλεξανδρινός ποιητής.

Στο Κάιρο, ο κ. Κώτσηρας είχε συνάντηση με τον Αιγύπτιο Υφυπουργό Εξωτερικών, Nabil Habashi. Στη συζήτηση επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων, με έμφαση στις δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα Διασποράς τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας τους με την Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΥΦΕΞ Γιώργος Κώτσηρας για την Ελληνική Παροικία Αιγύπτου, το ρόλο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και τη Διασπορά

Εκδηλώσεις για την 20η επέτειο από την εκλογή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων