Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
10 Οκτωβρίου, 2024

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τον ΥΦΥΠΕΞ Γιώργο Κώτσηρα

Διαδώστε:

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας μετέβη την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2024, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των είκοσι χρόνων από την ανάρρηση στον Πατριαρχικό θρόνο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Στο πλαίσιο των εορτασμών της εικοσαετούς πατριαρχίας ο Μακαριώτατος απένειμε τιμητική διάκριση προς τον Υφυπουργό Εξωτερικών.

Ο Υφυπουργός, σε ανάρτησή του σε προσωπικά μέσα δικτύωσης, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την τιμητική διάκριση και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: “Στεκόμαστε αρωγοί στο πολυσχιδές ποιμαντικό, εκπαιδευτικό και ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου και τιμούμε την πολύτιμη προσφορά του“.

Αναλυτικά η ανάρτηση του ΥΦΥΠΕΞ:

Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση παρευρέθηκα στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προς τιμήν του Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄.

Ο Μακαριώτατος συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια διακονίας και προσφοράς στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, έναν φάρο της ελληνορθόδοξης παράδοσης στην Αίγυπτο και ολόκληρη την Αφρική.

Ευχαριστώ θερμά τον Μακαριώτατο για την ιδιαίτερη τιμή να μου απονείμει την τιμητική διάκριση του Πατριαρχικού Θρόνου, τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου μετ’ αστέρος.

Στεκόμαστε αρωγοί στο πολυσχιδές ποιμαντικό, εκπαιδευτικό και ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου και τιμούμε την πολύτιμη προσφορά του“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΥΦΕΞ Γιώργος Κώτσηρας για την Ελληνική Παροικία Αιγύπτου, το ρόλο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και τη Διασπορά

Εκδηλώσεις για την 20η επέτειο από την εκλογή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου

Διαδώστε: