15/01/2024 15/01/2024 Την Αγιοβασιλόπιτα του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξάνδρειας ευλόγησε χθες, Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Ιερά Μονή του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου.  Τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Αλίκη Αντωνίου, με μέλη και συνεργάτες. Ο...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2024 - 10:36

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος για το έργο του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξάνδρειας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος για το έργο του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξάνδρειας

Την Αγιοβασιλόπιτα του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξάνδρειας ευλόγησε χθες, Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Ιερά Μονή του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου. 

Τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Αλίκη Αντωνίου, με μέλη και συνεργάτες.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος με λόγια αγάπης, στοργής και επαίνου προς την κ. Αλίκη Αντωνίου αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο που προσφέρει το Λύκειο Ελληνίδων και τη στήριξη που λαμβάνει στις περιοδείες του στην Αφρική.

Στην αντιφώνησή της η Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, μίλησε με θερμά λόγια περί του έργου του στις δύσβατες και χειμαζόμενες χώρες της αφρικανικής ηπείρου και τόνισε την εξαιρετική συνεργασία που έχουν τόσα χρόνια, ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία της να συνεχιστεί αυτή η απρόσκοπτη κοινωνική σχέση τους μεταξύ του Πατριαρχείου και του Λυκείου Ελληνίδων.

Στην Κοπή της Αγιοβασιλιάτικης Πίτας, παρευρέθησαν οι εξής Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες: Πηλουσίου κ. Νάρκισσος Πατριαρχικός Επίτροπος, Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Ταμιάθεως κ. Γερμανός, Προϊστάμενος της ανωτέρω Ιεράς Μονής, όπως και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Ισαάκ, Σχολάρχης της Πατριαρχικής Σχολής. Εκ μέρους της ελληνικής πολιτειακής αρχής, ο Γενικός Πρόξενος κ. Ιωάννης Πυργάκης.

Το Λύκειο των Eλληνίδων είναι ελληνικό γυναικείο σωματείο, έχοντας κύριο καταστατικό στόχο τη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Ιδρύθηκε το 1911 από την πρωτοπόρο του ελληνικού φεμινιστικού κινήματος Καλλιρρόη Σιγανού – Παρρέν, με άξονα το δικαίωμα στη μόρφωση και στην εργασία. Στηρίζεται στον εθελοντισμό, στην κοινωνική δράση και στην επιστημονική διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Έχει 56 Παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, 14 Γραφεία στο εξωτερικό με ένα εξ αυτών να είναι της Αλεξάνδρειας καθώς και 4 στην Κύπρο.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων