Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
28 Οκτωβρίου, 2024

Οι γιατροί της Κύπρου ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Μπουκόμπα

Διαδώστε:

Στις 18 μέρες εθελοντικής προσφοράς οι 6 γιατροί από την Κύπρο εξέτασαν 4.000 ασθενείς και έδωσαν χιλιάδες φάρμακα δωρεάν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατήρτησε η Επισκοπή και την άδεια των Υγειονομικών Αρχών της Τανζανίας, οι εθελοντές γιατροί προσέφεραν τις Ιατρικές τους υπηρεσίες στο Νοσοκομείο της Επισκοπής “ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ”, το Κρατικό Νοσοκομείο, το οποίο στερείται ειδικοτήτων και 12 Ενορίες. Η όλη αποστολή τελούσε κάτω από την ευλογία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου με επικεφαλής τον Ιερομόναχο οδοντίατρο π. Παύλο Χριστοδουλίδης και τον παιδίατρο π. Γεώργιο Ζήνωνος εφημέριο του Κρατικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Συμμετείχαν ο παιδοχειρούργος Πανίκος Θεοδώρου, ο Κυριά κος Αντωνίου ενδοκρινολόγος, ο Νικόλαος Κωνσταντίνου γαστρεντερολόγος και η παδία τρος Ευαγγελία Καλλένου. Η Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας τους παρείχε την διαμονή, διατροφή και μετακίνηση.

“Οι ευγενικοί αυτοί γιατροί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής, την πανέμορφη χώρα της Τανζανίας και την ζούγκλα του Ρουμπόντο, την οποία και επισκέφθηκαν. Ο Επίσκοπος, οι Ιερείς και ο λαός της Μπουκόμπας ευχαριστούν τον Άγιο Λεμεσού και τους γιατρούς που έστειλε, διότι η παρουσία τους έκανε ποιο δυνατή την φωνή της Ορθοδοξίας, στην μαύρη Ήπειρο, των μαύρων ανθρώπων με την… μαύρη ζωή!” αναφέρει η ανακοίνωση της Επισκοπής.

Διαδώστε: