19/09/2024 21/09/2024 Με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας ολοκληρώθηκαν οι δεύτερες Κατασκηνώσεις της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας στην Κασάμουα της Γκέιτας. Στην Κασάμουα ξεκίνησε η Ορθοδοξία πριν 62 χρόνια, το 1962. Από τότε η Εκκλησία μας απλώθηκε σε όλη την Δυτική Τανζανία. Αριθμεί 19 Ενορίες, όπου διακονούν 5 πρεσβύτεροι και 2 διάκονοι....
19 Σεπτεμβρίου, 2024 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2024 - 3:37

Ολοκληρώθηκε και λειτούργησε η κατασκήνωση της Αγίας Ευφημίας στην Επισκοπή Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε και λειτούργησε η κατασκήνωση της Αγίας Ευφημίας στην Επισκοπή Μπουκόμπας

Με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας ολοκληρώθηκαν οι δεύτερες Κατασκηνώσεις της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας στην Κασάμουα της Γκέιτας.

Στην Κασάμουα ξεκίνησε η Ορθοδοξία πριν 62 χρόνια, το 1962. Από τότε η Εκκλησία μας απλώθηκε σε όλη την Δυτική Τανζανία. Αριθμεί 19 Ενορίες, όπου διακονούν 5 πρεσβύτεροι και 2 διάκονοι.

Η δημιουργία του Ιεραποστολικού Κέντρου ήταν όραμα και προσπάθεια τεσσάρων χρόνων. Και έγινε πραγματικότητα με την βοήθεια χριστιανών από Αρναία και Νιγρίτα. Δίπλα στον Ναό της Αγίας Ευφημίας κτίσθηκαν εγκαταστάσεις για την φιλοξενία των Σεμιναρίων που ετοιμάζει η Επισκοπή για τους Ιερείς, Κατηχητές, Ψάλτες, Ορθόδοξες Μητέρες και Κατασκηνώσεις για παιδιά και νέους.

Είναι ο δεύτερος Κατασκηνωτικός χώρος της Επισκοπής στην νότια περιοχή της λίμνης Βικτώριας. Πρώτος στο Κασίκιζι και ετοιμάζεται και τρίτος Κατασκηνωτικός χώρος στο Κακερέρε, στα σύνορα με την Ουγκάντα που θα λειτουργήσει τον Δεκέμβριο, στην βόρεια περιοχή της Επισκοπής.

Το δεκαπενθήμερο 1-15 Σεπτεμβρίου 2024 φιλοξενήθηκαν 90 μαθητές Γυμνασίου 13-17 ετών. Υπεύθυνη της λειτουργίας ήταν η Αδ. Παρασκευή, μοναχή της Μονής Αγίου Κοσμά Αρναίας με την βοήθεια των εξ Ελλάδος εθελοντών Πηγής και Γλυκερίας.

Ο π. Θεόδωρος και ο διάκονος Πρόδρομος με τον Θεολόγο Σεβαστιανό Μουάμπα διηκόνησαν τις λειτουργικές ανάγκες και την κατήχηση των παιδιών μας.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2024 αφού γιόρτασαν και την μνήμη της Αγίας Ευφημίας επέστρεψαν τα παιδιά αναβαπτισμένα στην Ορθόδοξη πίστη, ζωή και λατρεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων