18/01/2023 18/01/2023 Για την ψυχή του πρώτου Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Θεοδώρου (Ναγκιάμα), ενός εκ των θεμελιωτών της Ορθοδοξίας στην Ουγκάντα, προσευχήθηκαν χθες στη Μητρόπολη και τις Επισκοπές στην Ουγκάντα. Στις 17 Ιανουαρίου 1997 ο μακαριστός Ιεράρχης εξεδήμησε και με αφορμή τη συμπλήρωση 26 ετών από εκείνη την ημέρα τελέστηκε ιερό μνημόσυνο στον τόπο καταγωγής του. Ο Θεοφιλέστατος...
18 Ιανουαρίου, 2023 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2023 - 9:46

Ουγκάντα: Προσευχήθηκαν για την ψυχή του πρώτου Μητροπολίτη Καμπάλας

Διαδώστε:
Ουγκάντα: Προσευχήθηκαν για την ψυχή του πρώτου Μητροπολίτη Καμπάλας

Για την ψυχή του πρώτου Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Θεοδώρου (Ναγκιάμα), ενός εκ των θεμελιωτών της Ορθοδοξίας στην Ουγκάντα, προσευχήθηκαν χθες στη Μητρόπολη και τις Επισκοπές στην Ουγκάντα.

Στις 17 Ιανουαρίου 1997 ο μακαριστός Ιεράρχης εξεδήμησε και με αφορμή τη συμπλήρωση 26 ετών από εκείνη την ημέρα τελέστηκε ιερό μνημόσυνο στον τόπο καταγωγής του.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τζίντας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος τέλεσε τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτη το οποίο βρίσκεται πλησίον του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Ο κυρός Θεόδωρος υπήρξε φιλακόλουθος και αγαπούσε ιδιαίτερα τον μοναχισμό. “Αυτή την ημέρα της εορτής του Μεγάλου Αντωνίου επέλεξε ο Κύριος να τον καλέσει κοντά του. Θαύμαζε τον μοναχισμό”, αναφέρει στην ανάρτησή της η Μητρόπολη Καμπάλας.

Ο Θεόδωρος Ναγκιάμα γεννήθηκε στο Τουεγιάνζε Μπουλυμέζι της Ουγκάντας στις 3 Μαρτίου 1924.

Στις 22 Δεκεμβρίου 1972 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Ναυκράτιδος, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως.

Το 1992 εξελέγη τιτουλάριος Επίσκοπος Ουγκάντας. Στις 28 Νοεμβρίου 1994 εξελέγη πρώτος Μητροπολίτης της νεοσύστατης Μητροπόλεως Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας.

Εκοιμήθη στις 17 Ιανουαρίου 1997.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων