15/12/2023 16/12/2023 Την παραίτηση του για λόγους υγείας υπέβαλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος. Στην επιστολή παραίτησης του προς τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’, ο Μητροπολίτης κ. Ιννοκέντιoς ενημερώνει ότι αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας. «Αντιμετωπίζοντας σοβαρότατα προβλήματα υγείας, μετά από προσευχή και εκζήτηση του Ελέους του Αγίου Θεού, υποβάλλω στην...
15 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2023 - 4:01

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Μπουρούντι Ιννοκέντιος

Διαδώστε:
Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Μπουρούντι Ιννοκέντιος

Την παραίτηση του για λόγους υγείας υπέβαλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος.

Στην επιστολή παραίτησης του προς τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’, ο Μητροπολίτης κ. Ιννοκέντιoς ενημερώνει ότι αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

«Αντιμετωπίζοντας σοβαρότατα προβλήματα υγείας, μετά από προσευχή και εκζήτηση του Ελέους του Αγίου Θεού, υποβάλλω στην Υμετέρα Μακαριότητα την παραίτηση μου από την διαποίμανση της Ιεράς Μητροπόλεως Μπουρούντι και Ρουάντας, θέτοντας τον εαυτό μου στην Πατρική μέριμνα και διάθεση της Υμετέρας Μακαρότητος», αναφέρει ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης στην επιστολή του εκφράζει βαθύτατες ευχαριστίες και ισόβια ευγμωμοσύνη προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τις αμέτρητες ευεργεσίες και την στοργή με τις οποίες τον περιέβαλε.

«Παραμένω βαθύτατα αφοσιωμένος και πιστότατο τέκνο του παλαίφατου Αλεξανδρινού Θρόνου και παρακαλώ την Υμετέρα Μακαριότητα να προσεύχεσθε να μου χαρίσει ο Κύριος “χριστιανά τα τέλη ζωής, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά και καλήν απολογίαν επί του φοβερού Βήματος Αυτού”», καταλήγει η επιστολή.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’ στο Μπουρούντι, ο Μακαριώτατος απάλλαξε τον Σεβασμιώτατο από τα καθήκοντά του ως Μητροπολίτη Μπουρούντι και Ρουάντας.

Η επιστολή παραίτησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκεντίου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων