Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
28 Οκτωβρίου, 2022

Ποιμαντική επίσκεψη στη Ρουάντα πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Διαδώστε:

Τον πνευματικό της πατέρα, Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, υποδέχθηκαν χθες στη Ρουάντα. 

Ο Μακαριώτατος έτυχε θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο από τον οικείο Μητροπολίτη Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιο, τον Μητροπολίτη Καμπάλας κ. Ιερώνυμο, τον Επίσκοπο Κανάγκας κ. Χαρίτωνα, τον Επίσκοπο Νιέρι κ. Νεόφυτο, τον Επίσκοπο Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρο και τον Επίσκοπο Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκτάριο.

Στο αεροδρόμιο παραβρέθηκαν επίσης η  Πρέσβης της Αιγύπτου κ. Rania El Banna, η Πρόξενος της Αιγύπτου κ. Madona Magdy Mikhail καθώς και διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών εκπροσωπώντας τον Προέδρο της Δημοκρατίας της Ρουάντας κ. Paul Kagame.

Ο Προκαθήμενος της εν Αλεξανδρεία και Αφρική Ορθοδόξου Εκκλησίας επισκέπτεται τη πτωχή αυτή χώρα της Μαύρης Ηπείρου στο πλαίσιο των ποιμαντικών επισκέψεων που πραγματοποιεί στις κατά τόπους Μητροπόλεις και Επισκοπές βλέποντας από κοντά την πρόοδο του ιεραποστολικού έργου.

Ο Μακαριώτατος συγκινημένος, αναφέρθηκε στο σημαντικό αυτό γεγονός της πρώτης επισήμου επισκέψεως  Αλεξανδρινού προκαθήμενου, στην Ρουάντα και για την χαρά να βρεθεί ανάμεσα στα πνευματικά του αναστήματα που είναι οι Αφρικανοί Αρχιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Το βράδυ παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε η Πρέσβης της Αιγύπτου συνοδεία των Αρχιερέων του Θρόνου στην Πρεσβευτική κατοικία.

Μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος κ.κ. Θεόδωρος θα τελέσει την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Πέτρου και Παύλου στη Ρουαμαγκάνα.

Διαδώστε: