Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
07 Αυγούστου, 2024

Ρουάντα: Σε εφαρμογή νόμος που απαγορεύει τη λειτουργία πρόχειρων ναών – Έκκληση από την Επισκοπή

Διαδώστε:

Δοκιμασία μεγάλη ενέσκηψε στην μικρή και πονεμένη Εκκλησία της Ρουάντας! Το κράτος της Ρουάντας θέλοντας να ελέγξει την ανενόχλητη διάδοση των ποικίλων προτεσταντικών κυρίως αιρέσεων, έθεσε σε εφαρμογή νόμο του 2018, όπου απαγορεύεται να λειτουργούν πρόχειροι ναοί και δεν μπορούν να είναι ιερείς, όσοι δεν έχουν τελειώσει Θεολογική Σχολή.

Κλείσθηκαν και σφραγίσθηκαν 5.000 Ναοί σε όλη τη χώρα. Το αποτέλεσμα για την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι οδυνηρό. Έκλεισαν όλοι οι Ορθόδοξοι Ναοί και σταμάτησαν να λειτουργούν όλοι οι Ιερείς.

Η νεοϊδρυθείσα Επισκοπή Ρουάντας είχε τρεις ολοκληρωμένους Ναούς και 12 ενοικιαζόμενες αίθουσες. Από τους 6 Ιερείς και 2 διακόνους, κανείς δεν έχει πτυχίο Θεολογίας. “Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, Πατριαρχικός Επίτροπος Ρουάντας, κ. Χρυσόστομος και ολόκληρη η Επισκοπή σέβεται το Κράτος και τους νόμους του και θα προσπαθήσει να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία. Χρειάζονται 10.000 Ευρώ άμεσα να επιδιορθωθούν οι 3 Ναοί και να ανοίξουν. Χρειάζεται να αναζητηθούν κληρικοί Θεολόγοι από Τανζανία, Κογκό και Ελλάδα να έλθουν να λειτουργούν τους ανοιχτούς ναούς. Χρειάζεται όμως την προσευχή όλων των Ορθοδόξων γι’ αυτή την δοκιμασία. Η αγωνία είναι να μη χαθούν οι χριστιανοί, που θα χρειασθεί να μείνουν χωρίς ναούς και χωρίς ποιμένες”, αναφέρει η ανακοίνωση της Επισκοπής.

Διαδώστε: