01/07/2023 01/07/2023 Σήμερα, Σάββατο 1 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγίου Πορφυρίου) στο Μήλεση Αττικής θα τελεσθεί η Εξόδιος Ακολουθία και η ταφή του Μητροπολίτη Νιγηρίας κυρού Αλεξάνδρου. Το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο κατά κόσμον Γεώργιος Γιαννίρης γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1960. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική...
01 Ιουλίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2023 - 8:51

Σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Νιγηρίας κυρού Αλέξανδρου

Διαδώστε:
Σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Νιγηρίας κυρού Αλέξανδρου

Σήμερα, Σάββατο 1 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγίου Πορφυρίου) στο Μήλεση Αττικής θα τελεσθεί η Εξόδιος Ακολουθία και η ταφή του Μητροπολίτη Νιγηρίας κυρού Αλεξάνδρου.

Το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ο κατά κόσμον Γεώργιος Γιαννίρης γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1960. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών και στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια εισήλθε στον κλήρο και έλαβε το όνομα Αλέξανδρος. Από τον Οκτώβριο του 1988, οπότε και έλαβε τους δύο πρώτους βαθμούς της ιερωσύνης, εντάχθηκε στον κλήρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας ως Προϊστάμενος του Πατριαρχικού Ναού των Αγίων Αναργύρων και Γραμματεύς της Μητροπόλεως.

Εξέδωσε το δίγλωσσο περιοδικό «Ορθόδοξη προσέγγιση» και ήταν υπεύθυνος των ραδιοφωνικών εκπομπών της Μητροπόλεως. Διετέλεσε μέλος του Νοτιοαφρικανικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Νεοελληνικών μελετών. Η ιερατική πορεία υπήρξε προσηλωμένη στην ιεραποστολή. Η Εκκλησία του Αγίου Μάρκου τον αξίωσε να λάβει τον βαθμό του Επισκόπου.  Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1997 εξελέγη Επίσκοπος Νιγηρίας και χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ’ στις 24 Νοεμβρίου του ιδίου έτους. Κατόπιν απόφασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Παλαίφατου Πατριαρχείου στις 27 Οκτωβρίου 2004 η Ιερά Επισκοπή Νιγηρίας ανυψώθηκε σε Μητρόπολη.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Αλέξανδρος σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε μιλήσει στην Πεμπτουσία για την Ορθόδοξη μαρτυρία στη Νιγηρία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων