19/10/2023 19/10/2023 Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών συναντήθηκαν σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο Επίσκοπος Άσσου, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Μεξικού κ. Τιμόθεος. Ο Σεβασμιώτατος και ο Επίσκοπος κ. Τιμόθεος θα μεταβούνστην Κεφαλονιά για το προσκύνημα στον Άγιο Γεράσιμο. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σεβασμιώτατος αναεφερόμενος στην συνάντησή...
19 Οκτωβρίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2023 - 18:02

Στην Αθήνα ο Μητροπολίτης Ζάμπιας και ο Επίσκοπος Άσσου για την εορτή του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά

Διαδώστε:
Στην Αθήνα ο Μητροπολίτης Ζάμπιας και ο Επίσκοπος Άσσου για την εορτή του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών συναντήθηκαν σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο Επίσκοπος Άσσου, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Μεξικού κ. Τιμόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος και ο Επίσκοπος κ. Τιμόθεος θα μεταβούνστην Κεφαλονιά για το προσκύνημα στον Άγιο Γεράσιμο.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σεβασμιώτατος αναεφερόμενος στην συνάντησή του με τον Επίσκοπο Άσσου έγραψε:

“Μιλάει άπταιστα ελληνικά και διηγείται ιστορίες με τον Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα, την φτώχεια και τους εμφύλιους πολέμους στην Κολομβία και την Βενεζουέλα. Ο κατά κόσμον Λουίς Αντόνιο Τόρες Εσκβίρελ, έχει ινδιάνικη καταγωγή από την φυλή που λέγεται Τσιρακόκο. Γεννήθηκε στα τροπικά δάση της Κολομβίας και τα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ φτωχικά. Ένα τυχαίο γεγονός άλλαξε τη ζωή του.

Στους μακρινούς τόπους -για την Ελλάδα-ενα τεράστιο ιεραποστολικό έργο επιτελείται από τον ορθόδοξο Επίσκοπο κ. Τιμόθεο και τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του. Η Εκκλησία της Κολομβίας αριθμεί μερικές χιλιάδες μέλη με μεγάλο αυξητικό ρυθμό, καθώς πολλοί είναι οι κάτοικοι της χώρας που ανακαλύπτουν τις αλήθειες του Ευαγγελίου και της Ορθόδοξης Πίστης μας και ζητούν αυτοβούλως να προσχωρήσουν στην Ορθοδοξία και να βαπτισθούν.

Με πενιχρά έσοδα της Ιεραποστολής κτίζονται ναοί και βοηθητικοί χώροι και αντιμετωπίζονται οι πολλές και σημαντικές υλικές ανάγκες των φτωχών χριστιανών, αλλά και αλλοδόξων Κολομβιανών.

Κάποια στιγμή είδε στην τηλεόραση τον αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Μακάριο και τότε έμαθε ότι η Ορθοδοξία είναι η «μητέρα όλων των Εκκλησιών». Λίγο αργότερα αποφάσισε να γίνει ιερέας και σπούδασε στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ. Πριν από δύο χρόνια χειροτονήθηκε επίσκοπος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπογκοτά.

Όσοι παρακολουθούν το Ιεραποστολικό έργο του π. Τιμόθεου (μέσω fb: Archimandrita P. Timoteo Torres (Αρχ. Π. Τιμοθεος )) μπορούν να διαπιστώσουν τον καθημερινό αγώνα αλληλεγγύης που δίνει σε μια περιοχή όπου μαστίζεται από φτώχια. Ο π. Τιμόθεος φορώντας το ράσο της Ορθοδοξίας, χωρίς διακρίσεις δίνει και την ψυχή του για τον λαό του, προσφέροντας από το υστέρημά του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε που η κοινότητα των Ορθοδόξων στα βάθη της Κολομβίας όπου υπηρετεί ο ίδιος τον Θεό, μεγαλώνει, από το παράδειγμα που ως άνθρωπος (και ιερέας) δίνει καθημερινά”.

Διαβάστε ακόμη: Επίσκοπος Άσσου: Ο Ινδιάνος από την Κολομβία που έγινε Ορθόδοξος Επίσκοπος, σήμερα στην pemptousia.tv

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων