Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
08 Σεπτεμβρίου, 2020

Στον Πατρ. Αλεξανδρείας ο νέος Ακόλουθος Άμυνας

Διαδώστε:

Με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής συναντήθηκε ο νέος Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, Πλοίαρχος (ΠΝ) Γεώργιος Χατζής. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Κύπριος ομόλογός του Αντισυνταγματάρχης Κώστας Φωτίου, καθώς και η πρόεδρος της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας Μάρω Φορμόζη.

Όπως γράφει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, ο νέος Ακόλουθος Άμυνας έγινε επίσης δεκτός από τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Γιάννη Σιόκα, στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι. Ο κ. Σιόκας ενημέρωσε τον Έλληνα αξιωματούχο για το έργο της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΕΚΑ κ. Εδμόνδου Κασιμάτη και όλου του Προεδρείου της ΕΚΑ.

Στη συνέχεια, τον κ. Χατζή ξενάγησε στους χώρους του Ελληνικού Τετραγώνου ο Διευθυντής των Κεντρικών Γραφείων της ΕΚΑ κ. Δημήτρης Καλατζής.
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΑ κ. Γιάννης Σιόκας τόνισε από την πλευρά του τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, με τον Έλληνα Πλοίαρχο να εκφράζει την αποφασιστικότητα της στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας από κοινού με της Αιγύπτου να ενισχύσουν τους δεσμούς αυτούς ακόμη περισσότερο, σε μία εποχή που τα δύο κράτη ζουν τις πλέον εξαιρετικές επαφές τους σε ανώτατο στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο.

Διαδώστε: