Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
14 Ιουνίου, 2024

Συναντήσεις του Μητροπολίτη Άκκρας στην Ακτή Ελεφαντοστού

Διαδώστε:

Συνεχίζεται η ποιμαντική περιοδεία του Μητροπολίτη Άκκρας κ. Δανιήλ, με συνεχείς συναντήσεις με θρησκευτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της Ακτής Ελεφαντοστού.

Ο Σεβασμιώτατος ταξίδεψε βόρεια της πρωτεύουσας Αμπιτζάν, στην Επαρχία Αμπροβίλ, όπου επισκέφθηκε στην έδρα του τον Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπο Agboville, Μοnseigneur Alexis Touabli Youlo, της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Alexis καλοσώρισε τον Σεβασμιώτατο στην περιοχή. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την στενή συνεργασία των δύο Εκκλησιών σε θέματα εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης, για την ενίσχυση του τοπικού πληθυσμού.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός στο Μέγαρο Διοίκησης, από τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας κ. Coulibaly, τον Φύλαρχο της Περιοχής και τους Υποδιοικητές των τεσσάρων Επαρχιών της Περιφέρειας.

Ο Κυβερνήτης καλοσώρισε τον Σεβασμ. κ. Δανιήλ στην Περιφέρειά του, αναφέροντας ότι γνωρίζει πολύ καλά περί της Ορθόδοξης Εκκλησίας, λόγω της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται εκεί, τονίζοντας την άψογη συνεργασία που υπάρχει σε πολλά θέματα της Περιφέρειας με την Ενορία. Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την παρουσία του λέγοντας πως προσωπικά θα βρίσκεται κοντά σε κάθε καλό έργο της Εκκλησίας.

Επίσης, σε κίνηση σεβασμού προς τον Μητροπολίτη, ανακοίνωσε την έναρξη των απαραίτητων ενεργειών για την παραχώρηση από την Περιφέρεια ενός ακόμα οικοπέδου προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ακτής Ελεφαντοστού.

Ο Σεβασμ. ευχαρίστησε τον κ. Coulibaly εκ μέρους του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου ΙΙ και όλων των Ορθοδόξων της χώρας.
Ακολούθως, ανταλάχθηκαν δώρα και ορίσθηκε νέα συνάντηση την ίδια ημέρα, με την παρουσία του Εξοχ. Υπουργού Υγείας, Δημόσιας Υγιεινής και Υγειονομικής Κάλυψης κ. Pierre Dimba.

 

 

Διαδώστε: