Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
28 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Μητροπολίτη Ιωάννη με τον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ζάμπιας

Διαδώστε:

Με την ευλογία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης παρέθεσε, σήμερα, στους χώρους της Ιεράς Μητρόπολης στη Λουσάκα, συνάντηση συζήτησης για την οργάνωση δύο εβδομάδων δραστηριοτήτων σχετικά με την προώθηση του Ολυμπιακού πνεύματος, της Παιδείας και των αξιών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ζάμπιας (ΝΟΚΖ) και πλήθος συνεργατών του, ο συντονιστής Βουλής και Κυβέρνησης, ο Μόνιμος Γραμματέας στο Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού (ΜΥΣΑ), ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Συλλόγου ΖΟΑ Ζάμπιας (ΖΟΑ) κ.ά.

Μεταξύ άλλων, προτάθηκε ότι ορισμένοι Θρησκευτικοί Ηγέτες, Νεολαία, Κοινωνία, Οργανώσεις κ.λπ. καλούνται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να υπογράψουν τη συνθήκη κατάπαυσης του πυρός για ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Ζάμπιας σημαία της Ελληνικής Δημοκρατίας και έναν ακόμη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα τοποθετηθούν εντός των χώρων τους και θα παραχωρήσει ένα μενταγιόν του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και όλων Αφρική και άλλος ένας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όλες οι ομάδες που ήταν παρόντες συμφώνησαν, ξεκίνησαν και αποφάσισαν για το πρόγραμμα των δωδεκαήμερων λειτουργιών και δραστηριοτήτων με την άφιξη των δύο χρυσών Ολυμπιονικητών στη Ζάμπια από την Ελλάδα.

Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε να υψωθεί η σημαία της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων στο έδαφός τους, προκειμένου να μάθει η νέα γενιά και να θυμηθεί ότι η «ΕΛΛΑΣ» είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

  

Διαδώστε: