06/08/2024 06/08/2024 Θέματα που αφορούν τα σχολεία όλης της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κονγκό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Θεοδοσίου με τον Υπουργό Παιδείας της χώρας το πρωί της Δευτέρας 5ης Αυγούστου 2024. Στη συνάντηση συζητήθηκε και δρομολογήθηκε εκ νέου, παλαιό αίτημα που αφορά την σύμβαση της Ορθοδόξου Εκκλησίας με το Κράτος. Ο...
06 Αυγούστου, 2024 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2024 - 19:17

Συνάντηση Μητροπολίτη Κινσάσας με τον Υφυπουργό Παιδείας του Κονγκό

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Κινσάσας με τον Υφυπουργό Παιδείας του Κονγκό

Θέματα που αφορούν τα σχολεία όλης της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κονγκό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Θεοδοσίου με τον Υπουργό Παιδείας της χώρας το πρωί της Δευτέρας 5ης Αυγούστου 2024.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και δρομολογήθηκε εκ νέου, παλαιό αίτημα που αφορά την σύμβαση της Ορθοδόξου Εκκλησίας με το Κράτος.

Ο Σεβασμιώτατος πληροφόρησε τον Υφυπουργό πως η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος από το 1972 και αποτελείται πλέον από τρεις Μητροπόλεις και δυο Επισκοπές.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός ζήτησε την προσευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Θεοδόσιο, ο οποίος παρακάλεσε τον Υφυπουργό να δρομολογήσει τα αιτήματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεοδόσιο συνόδευσαν μέλη της εκπαιδευτικής επιτροπής και ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Belesi.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων