20/08/2024 20/08/2024 Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ δέχθηκε την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 στην Πατριαρχική Καθέδρα την επίσκεψη του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεοδοσιουπόλεως (Ερζερούμ) Δρ. Qais (Sadik), του κλίματος του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Κατά την συζήτηση οι δύο συνομιλητές έφεραν στη μνήμη τους αναμνήσεις από τα έτη της Πατριαρχίας των αοιδίμων Πατριαρχών...
20 Αυγούστου, 2024 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2024 - 17:23

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Επίσκοπο Θεοδοσιουπόλεως

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Επίσκοπο Θεοδοσιουπόλεως

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ δέχθηκε την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 στην Πατριαρχική Καθέδρα την επίσκεψη του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεοδοσιουπόλεως (Ερζερούμ) Δρ. Qais (Sadik), του κλίματος του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Κατά την συζήτηση οι δύο συνομιλητές έφεραν στη μνήμη τους αναμνήσεις από τα έτη της Πατριαρχίας των αοιδίμων Πατριαρχών Αλεξανδρείας κυρού Παρθενίου Γ΄ και Αντιοχείας κυρού Ιγνατίου Δ’ , καθώς των καθοριστικής σημασίας παρεμβάσεών τους στους Θεολογικούς Διαλόγους, στις αποφάσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών κ.α.

Σημειώνεται, ότι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεοδοσιουπόλεως, διακεκριμένος Ιεράρχης της Αντιοχειανής Εκκλησίας, τυγχάνει Καθηγητής Κανονικού Δικαίου και Πρακτικής Θεολογίας στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Balamand, Περιφερειακός Σύμβουλος Μέσης Ανατολής στην Παγκόσμια Χριστιανική Ομοσπονδία Φοιτητών, Σύμβουλος της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητος, του Πρίγκιπα Διαδόχου της Ιορδανίας για τος Χριστιανικές Υποθέσεις, Εκπρόσωπος του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας στην Αραβική Επιτροπή για την Βιοηθική και την Τεχνολογία, Μέλος του Εκπαιδευτικού, Πολιτιστικού και Επιστημονικού Οργανισμού του Αραβικού Συνδέσμου, Ιδρυτής του κέντρου Οικουμενικών Σπουδών της Ιορδανίας, καθώς και μέλος πλήθους επιστημονικών, θεολογικών και άλλων Επιτροπών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων