13/07/2019 13/07/2019 Την Παρασκευή 12η Ιουλίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων μετέβη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό, όπου προήδρευσε πολύωρης συνεδριάσεως του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό (Ε.Σ.Χ.Ε.Κ). Σκοπός της συσκέψεως των επικεφαλής των πέντε επισήμων Εκκλησιών της χώρας ήταν η τελική ενημέρωση αυτών από τον Σεβ. Πρόεδρο για...
13 Ιουλίου, 2019 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2019 - 11:24

Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Χριστιανικών Εκκλησιών

Διαδώστε:
Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Χριστιανικών Εκκλησιών

Την Παρασκευή 12η Ιουλίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων μετέβη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό, όπου προήδρευσε πολύωρης συνεδριάσεως του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό (Ε.Σ.Χ.Ε.Κ).

Σκοπός της συσκέψεως των επικεφαλής των πέντε επισήμων Εκκλησιών της χώρας ήταν η τελική ενημέρωση αυτών από τον Σεβ. Πρόεδρο για την άμεση έναρξη των εργασιών της εκ βάθρων ανακαινίσεως του κτιρίου που στεγάζει την έδρα του Ε.Σ.Χ.Ε.Κ., ως και για την πρόοδο των νομικών διαδικασιών, οι οποίες αφορούν στην έκδοση υπουργικής αποφάσεως για την νομική αναγνώριση του διαχριστιανικού αυτού Οργανισμού για πρώτη φορά από την ίδρυσή του (1970). Επίσης το Εθνικό Συμβούλιο Χριστιανικών Εκκλησιών ενημερώθηκε αναλυτικώς από τον αρμόδιο λογιστή περί των οικονομικών αυτού.

Μετά το πέρας της συνεδριάσεως ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε αεροπορικώς στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων