15/02/2024 15/02/2024 Συνεδρίαζει από σήμερα στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου έχουν φτάσει ήδη από χθες οι Αρχιερείς οι οποίοι συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο του Παλαίφατου Πατριαρχείου.  Δεκαπέντε μήνες μετά την τελευταία συνεδρίαση και τις σημαντικές αποφάσεις που είχαν παρθεί στην εν λόγω Μονή τον Νοέμβριο...
15 Φεβρουαρίου, 2024 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2024 - 10:38

Συνεδριάζει από σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Συνεδριάζει από σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Συνεδρίαζει από σήμερα στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου έχουν φτάσει ήδη από χθες οι Αρχιερείς οι οποίοι συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο του Παλαίφατου Πατριαρχείου. 

Δεκαπέντε μήνες μετά την τελευταία συνεδρίαση και τις σημαντικές αποφάσεις που είχαν παρθεί στην εν λόγω Μονή τον Νοέμβριο του 2022, η Ιερά Σύνοδος συνέρχεται και πάλι με την ατζέντα να συμπεριλαμβάνει εκτός από τις εκλογές Αρχιερέων, συζητήσεις και παρουσιάσεις εκθέσεων σχετικά με την Ρωσική εισπήδηση στα εδάφη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική και τη δράση της Εξαρχίας που έχουν δημιουργήσει οι Ρώσοι.

Σύμφωνα με ην Ημερήσια Διάταξη, σήμερα 15 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η πρώτη ημέρα των εργασιών κατά την οποία θα παρουσιαστεί, μετά τις αρχικές προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, η Έκθεση πεπραγμένων του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου. Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με την Εκλογή Αρχιερέων και την ακολουθία του Μ. Μηνύματος από τους Αρχιερείς που θα εκλεγούν.

Διαβάστε αναλυτικότερα: Συνέρχεται στο Κάιρο η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας – Εκλογές Αρχιερέων και Ρωσική εισπήδηση στο επίκεντρο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων