15/07/2024 15/07/2024 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Νιγηρίας. Μέσα σε κλίμα κατανύξεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Νικόδημος τίμησε την μνήμη του Αγίου προστάτου του, του οποίου και φέρει το όνομα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στο...
15 Ιουλίου, 2024 - 12:44
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2024 - 12:55

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Νιγηρίας Νικοδήμου

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Νιγηρίας Νικοδήμου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Νιγηρίας.

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Νικόδημος τίμησε την μνήμη του Αγίου προστάτου του, του οποίου και φέρει το όνομα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στο Λάγκος.

Με την παρουσία του, τίμησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο κ. Νικόδημο, ο εξοχότατος Πρέσβυς της Ελλάδος στην Νιγηρία κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, συνοδευόμενος από την σύζυγο του. Επί τη ευκαιρία ο πρέσβυς ευχήθηκε στον Μητροπολίτη επιτυχία στο ποιμαντορικό του έργο και υποσχέθηκε την αμέριστη στήριξη και αρωγή τόσο προσωπικά του ιδίου, όσο και της πρεσβείας στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νιγηρίας.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Νιγηρίας, τόνισε ότι ο Θεός είναι το Φώς του κόσμου και της ζωής των ανθρώπων. Παράλληλα, έθεσε τον γόνιμο προβληματισμό στις ψυχές του ποιμνίου, σχετικά με το εάν η ζωή που διάγουμε είναι χριστιανική. Εάν δηλαδή διακρίνεται από την πίστη και την αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο και εάν εντέλει είμαστε αντάξιοι των λόγων του Κυρίου που απευθύνονται στον καθένα από εμάς, στα μέλη δηλαδή της Εκκλησίας. Κλείνοντας τον λόγο του, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β’ προς τον εξοχότατο Πέσβυ, καθώς και προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος πιστών, τόσο ντόπιων, όσο και ομογενών, έσπευσε να ευχηθεί στον ποιμενάρχη του, επί τη αφορμή των ονομαστηρίων του.

Τέλος, ο εντιμ. κ. Ιωάννης Κουμάνταρος, πρόεδρος του ομίλου Flour Mills Nigeria, παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Σεβ. Μητροπολίτου, παρουσία του πρέσβεως και της συζύγου του, καθώς και των διοικητικών στελεχών του επιχειρηματικού ομίλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων