13/04/2023 13/04/2023 Τα πτυχία στους πρώτους 17 απόφοιτους του Ορθόδοξου Σεμιναρίου “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ” της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας δόθηκαν πριν λίγες ημέρες. Το Σεμινάριο λειτουργεί με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, καθώς εγκαινιάστηκε από τον ίδιο κατά την επίσκεψη του στην περιοχή τον Οκτώβριο του 2021. Οι νέοι αυτοί ήταν απόφοιτοι της Πατριαρχικής...
13 Απριλίου, 2023 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2023 - 11:49

Τα πτυχία τους έλαβαν οι νέοι απόφοιτοι του Σεμιναρίου “Ευαγγελιστής Μάρκος” Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Τα πτυχία τους έλαβαν οι νέοι απόφοιτοι του Σεμιναρίου “Ευαγγελιστής Μάρκος” Μπουκόμπας

Τα πτυχία στους πρώτους 17 απόφοιτους του Ορθόδοξου Σεμιναρίου “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ” της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας δόθηκαν πριν λίγες ημέρες. Το Σεμινάριο λειτουργεί με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, καθώς εγκαινιάστηκε από τον ίδιο κατά την επίσκεψη του στην περιοχή τον Οκτώβριο του 2021.

Οι νέοι αυτοί ήταν απόφοιτοι της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας και της Ιερατικής Σχολής του Κασίκιζι Τανζανίας και διακονούσαν ως Κατηχητές στην Επισκοπή Μπουκόμπας.

Τον περασμένο Οκτώβριο επιλέχθηκαν και κλήθηκαν να επιμορφωθούν και να λάβουν την Ιερωσύνη, για να διακονήσουν στα άδεια θυσιαστήρια της απέραντης Επισκοπής. Κατά το εξάμηνο που φοίτησαν παρακολούθησαν Παλαιά Διαθήκη, Καινή Διαθήκη, Λειτουργική, Δογματική, Κανονικό Δίκαιο, Ποιμαντική, Ιεραποστολική, Πατρολογία, Ορθόδοξη Πνευματικότητα.

Δίδαξαν ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος, ο π. Σωκράτης Δημητριάδης, ο π. Δαμασκηνός Βολιώτης, ο π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, ο π. Θεόδωρος Kayiungi, ο π. Ανδρέας Γκατζέλλης, ο π. Λουκάς Bahati, ο Γιάννης Τούμπα και ο Σεβαστιανός Μούντου Θεολόγοι.

Από τους 17 ήδη χειροτονήθηκαν οι 15 και μετά το Πάσχα οι υπόλοιποι 2, που θα διακονήσουν τον αληθινό Θεό και το λαό του Θεού. “Δόξα στον Τρισάγιο Θεό και ευχαριστίες στους διακονήσανες καθηγητές. Ευγνωμοσύνη στην Ιερά Μητρόπο λη Ιωαννίνων και την Ενορία της Αγίας Βαρβάρας Santa Βar bara Καλιφόρνιας για την χορηγία για την λειτουργία του Σεμιναρίου”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων