29/07/2022 30/07/2022 Υπαίθρια Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κινσάσα κ. Θεοδόσιο το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουλίου 2022 στην πόλη Μπαντουντού, 700 χιλιόμετρα από την Κινσάσα, και στην συνέχεια ο αγιασμός επί τη θεμελιώσει του πρώτου Ορθοδόξου ναού της πόλης και ολόκληρης της επαρχίας. Ο ναός αυτός θα τιμάται επ ονόματι των Αγίων Πάντων. Το...
29 Ιουλίου, 2022 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2022 - 14:05

Θεμελίωση του πρώτου Ορθοδόξου νάου στο Μπαντουντού του Κονγκό

Διαδώστε:
Θεμελίωση του πρώτου Ορθοδόξου νάου στο Μπαντουντού του Κονγκό

Υπαίθρια Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κινσάσα κ. Θεοδόσιο το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουλίου 2022 στην πόλη Μπαντουντού, 700 χιλιόμετρα από την Κινσάσα, και στην συνέχεια ο αγιασμός επί τη θεμελιώσει του πρώτου Ορθοδόξου ναού της πόλης και ολόκληρης της επαρχίας.

Ο ναός αυτός θα τιμάται επ ονόματι των Αγίων Πάντων. Το οικόπεδο που θεμελιώθηκε ο ναός είχε αγοραστεί από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κινσάσα κυρό Νικηφόρο.

Το κτίσιμο του ναού πραγματοποιείται με χρήματα που προσέφερε δωρήτρια ευαισθητοποιημένη μέσω του τηλεοπτικού σταθμού «ΛΥΧΝΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, όπου με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυστοστόμου προβάλλεται το ιεραποστολικό έργο και με τη συνδρομή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος, παρουσία των αρχών του τόπου, του αντικυβερνήτη, του δημάρχου και άλλων διευθυντών και εκπροσώπων κρατικών γραφείων και υπηρεσιών και παρουσία των πρώτων πιστών και κατηχουμένων μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και τόνισε πως η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία σε όλο το Κονγκό και σε όλη την Αφρική, όπως κανονικώς αναγνωρίζεται από όλον τον Ορθόδοξο και Χριστιανικό κόσμο, είναι υπό το πρόσωπο του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Οι αρχές και οι πιστοί χειροκρότησαν την θεμελίωση του πρώτου ναού των Αγίων Πάντων.

Επ’ ευκαιρία να αναφερθεί ότι προ δύο μηνών ο Μητροπολίτης χειροτόνησε στην Κινσάσα έναν θεολόγο εγκαθιστώντας τον ως πρώτο εφημέριο αυτής της μεγαλούπολης. Το όλο γεγονός της θεμελιώσεως καλύφθηκε επαρκώς από τα προσκληθέντα τηλεοπτικά κανάλια μεταξύ των οποίων και το κρατικό δίνοντας την ευκαιρία για μια παρουσίαση της Ορθοδόξου παρουσίας στη χώρα αλλά και συγκεκριμένα με την ανέγερση του πρώτου ναού στο Μπαντουντού, μιας πόλης 1.700.000 κατοίκων. Κλείνοντας ο Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος ευχήθηκε μέχρι το Πάσχα να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων