Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
24 Δεκεμβρίου, 2023

Θλίψη στην Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας – Εκδημία του π. Ιωάννη Bahebe

Διαδώστε:

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας η εκδημία του π. Ιωάννη Bahebe σε ηλικία μόλις 36 ετών.

Μετά από πολλές ιατρικές εξετάσεις, ο εκλιπών διαγνώστηκε ότι έπασχε από ηπατίτιδα, η οποία εκδηλώθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Ήταν όμως αργά, καθώς εκοιμήθη εν Κυρίω μετά από τέσσερις ημέρες.

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο και τους ιερείς της Geita.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1987 στην Ενορία Αγίου Πέτρου Άργους Busanda.

Το 1998 βαπτίσθηκε η μητέρα με τα 9 παιδιά της από τον σπουδαίο ιεραπόστολο της Geita π. Βαρνάβα.

Ήταν αγρότης και οικοδόμος.

Φοίτησε στην Ιερατική Σχολή του Κασικίζι 2011-2013.

Νυμφεύθηκε το 2012 την ευλαβέστατη πρεσβυτέρα του Χάρις με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά.

Ήταν Κατηχητής κυρίως στην Busanda και στη Geita με σημαντικά αποτελέσματα στην Ιεραποστολή.

Χειροτονήθηκε διάκονος στις 22 Οκτωβρίου 2022 και στις 23 Οκτωβρίου 2022 πρεσβύτερος. Ανέλαβε Εφημέριος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Geita. Εξυπηρετούσε και την Αγία Ευφημία Kasanwa.

Κατάφερε στους δώδεκα μήνες να οργανώσει την νέα Ενορία του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακας Pomvu με ιδιόκτητο χώρο προσευχής που αγοράστηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Παράλληλα συμμετείχε στο 6μηνο Σεμινάριο στη Μπιουκόμπα αφήνοντας παράδειγμα ιερέως ως άριστος λειτουργός και γνώστης του τυπικού της Εκκλησίας.

Ελπίζουμε ότι ο Κύριος τον πήρε στα χέρια Του και θα συμμετέχει στην ουράνια Λειτουργία της «αέναης δοξολογίας του Θεού.

Διαδώστε: