05/07/2024 05/07/2024 Η φήμη του νεοφανούς οικουμενικού Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου έχει φθάσει και στις απόμακρες ζούγκλες της Αφρικής. Έτσι οι χριστιανοί πέρνουν το όνομα του, δια βάζουν για το βίο του και την διδασκαλία του και κτίζονται και Ναοί προς τιμήν του. Από το 2012 ο Μητροπολίτης Μπουρούντι και Ρουάντας Ινοκκέντιος θεμελίωσε το ναό του Αγίου...
05 Ιουλίου, 2024 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2024 - 14:40

Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στη Ρουάντα

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στη Ρουάντα

Η φήμη του νεοφανούς οικουμενικού Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου έχει φθάσει και στις απόμακρες ζούγκλες της Αφρικής. Έτσι οι χριστιανοί πέρνουν το όνομα του, δια βάζουν για το βίο του και την διδασκαλία του και κτίζονται και Ναοί προς τιμήν του.

Από το 2012 ο Μητροπολίτης Μπουρούντι και Ρουάντας Ινοκκέντιος θεμελίωσε το ναό του Αγίου Παϊσίου στην Ενορία του Rwabutazi. Το 2014 κτίσθηκε ένας μικρός Ναός και το 2017, ο ναός επεκτάθηκε.

Από το 2023 με την βοήθεια χριστιανών από την Ρουμανία ξεκίνησε ένας νέος μεγάλος ναός χωρητικότητας 2. 500 πιστών. Στις 30 Ιουνίου, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Ρουάντας και Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε τα Θυρανοίξια του νέου Ναού προς μεγάλη χαρά των κληρικών και των χριστιανών της νέας και μικρής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουάντας.

“Ελπίζουμε, ότι ο Χριστός που φύτεψε αυτήν την “άμπελο” και την οργάνωσε το ανύστα κτο ενδιαφέρον του Μακαριωτάτου Πατριάρ χου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, θα έχει πρόοδο και αύξηση”, δήλωσε ο Θεοφιλέστατος κ. Χρυσόστομος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων