04/06/2024 05/06/2024 Τα Θυρανοίξια και ο Αγιασμός της πρώτης πτέρυγας των κελλιών της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ τελέστηκαν στο Κινταμάλι Ιρίνγκας την Κυριακή 26 Μαΐου 2024. Της ακολουθίας του Αγιασμού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο. Μετά την απόλυση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας...
04 Ιουνίου, 2024 - 20:24
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2024 - 0:41

Θυρανοίξια πτέρυγας μοναστηριού στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας

Διαδώστε:
Θυρανοίξια πτέρυγας μοναστηριού στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας

Τα Θυρανοίξια και ο Αγιασμός της πρώτης πτέρυγας των κελλιών της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ τελέστηκαν στο Κινταμάλι Ιρίνγκας την Κυριακή 26 Μαΐου 2024. Της ακολουθίας του Αγιασμού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο.

Μετά την απόλυση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας κληρικοί και πλήθος πιστών μετέβησαν στο χώρο της Ιεράς Μονής, όπου τελέστηκε ο αγιασμός.

Μετά από πολυετείς εργασίες το μοναστήρι είναι έτοιμο να δεχθεί την πρώτη αδελφότητα, που θα αποτελέσει τον πυρήνα και την πνευματική αναφορά της Ορθόδοξης παρουσίας στην περιφέρεια της Ιρίνγκα. Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια πολλών δωρητών από την Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή της Ιεράς Μητρόπολης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης στην σταδιακή αποπεράτωση του έργου. Για τον λόγο αυτό ένα παρεκκλήσι του καθολικού της μονής είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παΐσιο Βελιτσκόφσκυ.

Βέβαια το έργο αυτό δεν τελειώνει εδώ, καθώς υπάρχει η ανάγκη να δημιουργηθούν κι άλλοι χώροι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των αδελφών και εργαστηριακοί χώροι για τα διακονήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μητροπολίτης Μολδαβίας στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας

Βαπτίσεις 227 κατηχουμένων στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας

(Πηγή: Ιεραποστολική Στέγη)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων