18/05/2024 18/05/2024 Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη στην ορθόδοξη οικογένεια στο Μαπούτο, προσετέθη ένα ακόμα μέλος, ο Κατηχούμενος Μοζαμβικανός Hilton ο οποίος έλαβε το όνομα Παμφυλίος για να νυμφευετεί την εκλεκτή της καρδιάς του Αναστασία. Το Ιερά Μυστήρια της βάπτισης και του γάμου τέλεσε ο π. Στυλιανός εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού των...
18 Μαΐου, 2024 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2024 - 12:13

Το Ιερό Μυστήριο της βάπτισης και του γάμου στο Μαπούτο Μοζαμβίκης

Διαδώστε:
Το Ιερό Μυστήριο της βάπτισης και του γάμου στο Μαπούτο Μοζαμβίκης

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη στην ορθόδοξη οικογένεια στο Μαπούτο, προσετέθη ένα ακόμα μέλος, ο Κατηχούμενος Μοζαμβικανός Hilton ο οποίος έλαβε το όνομα Παμφυλίος για να νυμφευετεί την εκλεκτή της καρδιάς του Αναστασία.

Το Ιερά Μυστήρια της βάπτισης και του γάμου τέλεσε ο π. Στυλιανός εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μαπούτο Μοζαμβίκης.

«Τιμή μάρτυρος, μίμηση μάρτυρος», όπως λέει και ο Ιερός Χρυσόστομος.

“Ο ορθόδοξος χριστιανικός γάμος, όταν είναι σωστός και αληθινά ορθόδοξος, φέρνει το ζευγάρι σ’ ένα δρόμο ευτυχίας και ευλογίας, που αρχίζει από την αγάπη και την ενότητα μεταξύ τους και καταλήγει στην αγάπη και την ενότητα με όλους τους ανθρώπους και με τον άγιο και τριαδικό Θεό – το Θεό της αγάπης – δηλαδή σ’ έναν προορισμό πολύ πιο πέρα από την προσωρινή γήινη ευτυχία: στην αιώνια ευτυχία, που η ορθόδοξη παράδοσή μας την ονομάζει παράδεισο. Ο Θεός να ευλογεί εσάς και αυτή σας την ένωση με πολλή αγάπη και ευτυχία”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων