Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
22 Φεβρουαρίου, 2021

Το κλάμα της Κυριακής

Διαδώστε:

Μερικές φορές σκεφτόμαστε δυνατά… Άλλες πάλι…μονολογούμε εκεί που νομίζουμε ότι δεν μας ακούνε κι άλλες βρίσκουμε το θάρρος για δημόσια εξομολόγηση… Κάτι απ΄ όλα αυτά, σκέψεις που θέλησαν να βγουν προς τα έξω, κυρίως για να ακουστούν εξέφρασε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, που διακονεί στην Μπουκόμπα της Τανζανίας, μετά την επίσκεψή του την Κυριακή (21.02.2021) στην Ενορία Αγίου Διονυσίου Κενυάνας.

Γράφει λοιπόν:

«Ξέραμε ότι εκεί έγινε ιεραποστολικό έργο και βαπτίσθηκαν 1.000 χριστιανοί το 2003. Πάμε στον Ναό και ήλθαν στη Θεία Λειτουργία 100 χριστιανοί από τους οποίους οι 30 ήταν ενήλικες. Οι υπόλοιποι 60 ήταν παιδιά και νεολαία. Ευτυχώς! Ρωτάω που είναι οι υπόλοιποι χριστιανοί; – Έφυγαν μου λένε σε άλλες εκκλησίες, παπικούς, προτεστάντες κ.ἄ. – Έφριξα! Ρωτάω: -Γιατί έφυγαν; -Εδώ και πολλά χρόνια, πάτερ, δεν είχαμε ιερέα και οι χριστιανοί έφυγαν.


Δυστυχώς! Όπου υπάρχει ανευθυνότητα και αδιαφορία από την ηγεσία και μείνουν χωρίς ιερέα, οι χριστιανοί θα φύγουν. Μένω εκστατικός με τα σχέδια του Θεού! Γιατί με έστειλε εδώ ὁ Πατριάρχης μας;
– Τώρα το κατάλαβα!
Άκουσα και τους χριστιανούς, που ευχαριστούσαν τον Θεό, που τους άκουσε κι έστειλε ποιμένα να συγκεντρώσει “τα διασκορπισμένα”.

Τοποθετήθηκε ο π. Ιερώνυμος, που ανέλαβε μόνιμος εφημέριος με αυτά το σκοπό, να επιστρέψει τα “απολωλότα”. Κλάψαμε για τα χαμένα πρόβατα! Κλάψαμε περισσότερο για την ανευθυνότητα μας και τα λάθη μας, που τα πληρώνει ο Χριστός και η Εκκλησία. Συγχώρησε μας Κύριε!».

 

Διαδώστε: