09/08/2019 09/08/2019 Μνήμες από το παρελθόν έφεραν στο νου τους, όσοι από τους Έλληνες επισκέφθηκαν σήμερα 9 Αυγούστου τον ιστορικό και επιβλητικό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου. Εκεί, όπου τους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφωνας, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό κλήρο, πραγματοποιώντας την πανηγυρική και αρχιερατική θεία λειτουργία στο μεγάλο γεγονός της...
09 Αυγούστου, 2019 - 13:52

Το προσκύνημα των Ελλήνων στην Μεταμόρφωση του Πορτ Σαΐντ

Διαδώστε:
Το προσκύνημα των Ελλήνων στην Μεταμόρφωση του Πορτ Σαΐντ

Μνήμες από το παρελθόν έφεραν στο νου τους, όσοι από τους Έλληνες επισκέφθηκαν σήμερα 9 Αυγούστου τον ιστορικό και επιβλητικό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου.

Εκεί, όπου τους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφωνας, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό κλήρο, πραγματοποιώντας την πανηγυρική και αρχιερατική θεία λειτουργία στο μεγάλο γεγονός της Μεταμόρφωσης του Κυρίου, στο οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός.

Ένας ναός που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία των Αιγυπτιωτών από το Πορτ Σαΐντ.

Να σημειωθεί ότι τις ελληνικές αρχές εκπροσώπησε ο Πλωτάρχης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος κ. Άγγελος Κιούσης, ο οποίος είναι και ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Πορτ Σαΐντ.

Επίσης, στους λίγους εναπομείναντες Έλληνες του Πορτ Σαΐντ, προσετέθησαν σήμερα πολλοί άλλοι Αιγυπτιώτες που έφθασαν από την Ηλιούπολη του Καΐρου, με μία εκδρομή – προσκύνημα, που οργάνωσε ο πάντοτε δραστήριος και φιλακόλουθος των ιερών ακολουθιών της εκκλησίας μας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φούμελης.

Έτσι, οι Έλληνες του Καΐρου, της Ηλιούπολης, του Πορτ Σαΐντ, είχαν την ευκαιρία, όχι μόνον να ανάψουν ένα κερί στην αγαπημένη των Αιγυπτιωτών εκκλησία αλλά και να θυμηθούν τα παλιά, τότε που ο ναός έσφυζε από ζωή.
Οι πολλοί Έλληνες έφυγαν… Όμως, η αγάπη όλων των Πορτ Σαΐντιανών και όλων των Αιγυπτιωτών παρέμεινε ζωντανή στο ναό αυτό που διαλαλεί Ελλάδα και Ορθοδοξία στο κέντρο της περίφημης πόλης του Πορτ Σαΐντ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρία Φούμελη για το φωτογραφικό υλικό.

Πηγή: Pyramisnews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων