Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
22 Ιουλίου, 2024

Τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολιτου Κινσάσας κυρού Νικηφόρου

Διαδώστε:

Στον Ιερό Μητροπολιτικο Ναό του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας τελέσθηκε σήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εψάλη Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει τριών ετών από την εις Κυριον εκδημίαν του μακαριστού Μητροπολίτου Κινσάσας κυρού Νικηφόρου. Ο Μητροπολίτης μεταξύ των άλλων ανέφερε πως το πέρασμα του Μητροπολίτου Νικηφόρου από την Κινσάσα άφησε άρωμα αγιότητος και πνευματική σφραγίδα ανεξίτηλη.

Αρχιερέας με καλογερική παρουσία, με προσευχή, με υπακοή στην Προϊσταμένη του αρχή, με ταπείνωση, με υπομονή, με αγάπη. Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος ανέφερε απλά περιστατικά τα οποία όμως πιστοποιούν την αγιασμένη μορφή του μακαριστού Μητροπολίτου Νικηφόρου.

Κλείνοντας τον λόγο του ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος είπε ότι το πέρασμα του μακαριστού Νικηφόρου από την Κινσάσα αποτελεί τιμή για την Μητρόπολη.

Παρών στην Θεία Λειτουργία και στο Ιερό Μνημόσυνο ο Αξιότιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας κ Γεράσιμος Ντούνης. Συλλειτούργησαν μαζί με τον Μητροπολίτη ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ Γεράσιμος, ο Αρχιμ Νικηφόρος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Καλλίνικος εκ της Μητροπόλεως Κανάγκας, ο Αρχιδιάκονος Παΐσιος και οι διάκονοι Ιερόθεος και Νικόδημος.

Με εντολή του Σεβασμιωτάτου σε όλους τους Ιερούς Ναούς εψάλη Τρισάγιο για τον Μακαριστό Ιεράρχη.

 

Διαδώστε: