04/06/2024 04/06/2024 Ομαδικές βαπτίσεις 227 κατηχουμένων τελέστηκαν το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνη και του οικείου Ποιμενάρχου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου  κ. Αγαθονίκου. Από νωρίς το πρωί, πιστοί και κατηχούμενοι από όλες τις ενορίες της περιφέρειας Ιρίνγκα είχαν...
04 Ιουνίου, 2024 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2024 - 18:04

Βαπτίσεις 227 κατηχουμένων στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας

Διαδώστε:
Βαπτίσεις 227 κατηχουμένων στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας

Ομαδικές βαπτίσεις 227 κατηχουμένων τελέστηκαν το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνη και του οικείου Ποιμενάρχου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου  κ. Αγαθονίκου.

Από νωρίς το πρωί, πιστοί και κατηχούμενοι από όλες τις ενορίες της περιφέρειας Ιρίνγκα είχαν γεμίσει ασφυκτικά τους χώρους του ιεραποστολικού κέντρου αναμένοντας την έναρξη των βαπτίσεων. Κάτω από τον καυτό αφρικανικό ήλιο κανείς δεν υπολόγιζε την ταλαιπωρία, γιατί η χαρά της πρόγευσης της Πεντηκοστής ήταν διάχυτη. Με πολλή υπομονή τα μικρά παιδάκια μαζί με τους γονείς τους περίμεναν για την προσωπική τους συνάντηση με τον Χριστό!

Είναι πολύ παρήγορο το γεγονός ότι ολόκληρες οικογένειες ασπάζονται την ορθοδοξία και στη συνέχεια φέρνουν τα βρέφη τους να βαφτιστούν, δημιουργώντας έτσι μια ισχυρή παράδοση που με τη Χάρη του Θεού θα μεταδίδεται από γενιά σε γενιά και η Ορθοδοξία θα απλώνει βαθιές ρίζες στη γη της Τανζανίας.

Μετά το πέρας του Μυστηρίου παρατέθηκε μεγάλη τράπεζα, για περισσότερα από 600 άτομα, προσφορά όλων των ανωνύμων δωρητών της Ιεραποστολικής Στέγης «Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μητροπολίτης Μολδαβίας στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας

(Πηγή: Ιεραποστολική Στέγη)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων