Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
04 Αυγούστου, 2024

Χειροθεσία Ιεραποστόλων στην Επισκοπή Μπουκόμπας

Διαδώστε:

Με την χειροθεσία των 23 νέων ιεραποστόλων ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Ιεραποστολής στην Επισκοπή Μπουκόμπας.

 

Το πρωί της 2ας Αυγούστου εορτή του Αγίου Στεφάνου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου και στο τέλος έγινε η χειροθεσία των νέων ιεραποστόλων.

Τους δόθηκε ειδικό ζωστικό, που καθιερώθηκε από την Επισκοπή και έραψαν τα κορίτσια του ιεροραφείου της Επισκοπης υπό την καθοδήγηση της κ. Αγγελικης Πετροπούλου, που ήλθε από τα Ιωάννινα.

Οι νέοι ιεραπόστολοι της Επισκοπής προτάθηκαν από τους Ιερείς, κοντά στους οποίους διακόνησαν ως κατηχητες και κοντά τους οποίους θα συνεχίσουν να διακονούν ως Ιεραπόστολοι.

Οι νέοι ιεραπόστολοι είχαν ασκήσει ιεραποστολικό έργο, ήσαν προηγουμένως κατηχητές, είναι απόφοιτοι της Ιερατικης Σχολής, και εκπαιδεύτηκαν για αρκετο διάστημα για την άσκηση της Ιεραποστολής. Διδάχθηκαν τα μαθήματα Ιεραποστολικης από τον Επίσκοπο Χρυσόστομο και Κατηχητικής από τον Θεολόγο Αλέξη Ζαφειρίου για να καταρτισθούν στο πολύ σοβαρό έργο τους.

Σε ιδιαίτερες συναντήσεις με τον Επίσκοπο συζητήθηκε το έργο που θα κάνουν οι ιεραπόστολοι και τους ανατέθηκαν συγκεκριμένες περιοχές και πόλεις.

Ο πρώτος στόχος είναι, όπου υπάρχουν έστω και λίγοι Ορθόδοξοι χριστιανοί να δημιουργηθούν πυρήνες κατήχησης με σκοπό την επέκταση της Εκκλησίας μας εκεί.

Άλλος στόχος είναι η επιστροφή των βαπτισμένων χριστιανών, σε ενορίες που διαλύθηκαν. Το Σεμινάριο Ιεραποστολής και η χειροθεσία των ιεραποστόλων είναι το αποκορύφωμα της Ιεραποστολικής εργασίας και καρπός του τετραετούς ποιμαντικού έργου, που επιτελείται στην Επισκοπη Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χρυσοστόμου και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου.

 

Διαδώστε: