25/09/2023 26/09/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού π. Ιεροθέου στον Ιερό Ναό Παναγίας «Άξιον Εστίν» στην Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό το πρωί της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2023. Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος συνδυάζοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα με τη Χειροτονία τόνισε στον νέο Διάκονο πως αν πορεύεται πάντοτε με...
25 Σεπτεμβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2023 - 0:01

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Κινσάσας

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Κινσάσας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού π. Ιεροθέου στον Ιερό Ναό Παναγίας «Άξιον Εστίν» στην Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό το πρωί της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος συνδυάζοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα με τη Χειροτονία τόνισε στον νέο Διάκονο πως αν πορεύεται πάντοτε με υπακοή στον Επίσκοπο και στην Εκκλησία τότε τα αποτελέσματα του ιεραποστολικού του έργου θα είναι πλούσια και χιλιάδες άνθρωποι θα προσέρχονται στην Ορθοδοξία, όπως και η υπακοή των Αποστόλων στο κέλευσμα του Κυρίου να ρίξουν ξανά τα δίχτυα έγινε αιτία να γεμίσουν αυτά με ψάρια.

Αφού μετέφερε στον νέο Διάκονο τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλαξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, του έδωσε την ευχή ποτέ να μη προδώσει τον Ιεραπόστολο Πατριάρχη και την κανονική Εκκλησία της Αφρικής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος προχείρησε Οικονόμο τον εφημέριο της ενορίας π. Κύριλλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων