Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
02 Σεπτεμβρίου, 2024

Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Κινσάσας

Διαδώστε:

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αρχαγγέλων Κινσάσας λειτούργησε το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024, ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος και τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Θεολόγου, του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου της Μητροπόλεως, Ααρών Muyanganga, ο οποίος την επομένη Κυριακή, στον τόπο της καταγωγής του την Ιντιόφα, θα λάβει τον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης και θα υπηρετήσει στο κέντρο της μεγάλης πόλεως του Κικουίτ.

 

Για την ώρα δεν υπάρχει Ναός στο κέντρο της πόλεως, αλλά υπάρχει ομάδα των πενήντα και πλέον ανθρώπων, πιστών και κατηχουμένων, που περιμένουν τον δικό τους παπά για να εκτελούν τα λατρευτικά τους καθήκοντα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι νέοι της ενορίας είχαν οργανώσει εκδήλωση, στην οποία εξέφρασαν την σταθερή τους πίστη στην κανονική Εκκλησία της Αφρικής, στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής, και κάλεσαν τον Μητροπολίτη να τους ενημερώσει καλύτερα.

Ο Μητροπολίτης μίλησε στους νέους περί του θέματος και προβλήματος αυτού και ευχήθηκε σε σύντομο χρόνο να λυθεί η εισπήδηση αυτή, η οποία έρχεται να δημιουργήσει σύγχυση σε νεοφώτιστους Ορθοδόξους πιστούς.

Ο νέοι της ενορίας ζήτησαν την ευλογία του Σεβασμιωτατου και εκείνος αφού τους ευλόγησε τους ευχήθηκε πατρικώς.

 

Διαδώστε: