Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
19 Αυγούστου, 2024

Χειροτονία πρεσβυτέρου και απονομή Διπλωμάτων στην Επισκοπή Μπουρούντι

Διαδώστε:

Με κάθε ιεροπρέπεια και τάξη, την Κυριακή 18 Αυγούστου, στην πολυπληθέστερη Ενορία της Επισκοπής Μπουρούντι, στη Μπουραμάτα, κατόπιν σεπτής ευλογία της Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουρούντι κ. Ισαάκ, κατά τη Θεία Λειτουργία, η χειροτονία του Διακόνου Δημητρίου Hatungimana σε Πρεσβύτερο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, προς τιμήν του Ευεργέτου Σοφοκλή Χατζήβεη, όπου η Τεχνική Σχολή της Επισκοπής φέρει το όνομά του, έγινε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Στο προαύλιο χώρο της Σχολής έγινε η τελετή απονομής των διπλωμάτων προς τους πρώτους τριάντα απόφοιτους σπουδαστές, αγόρια και κορίτσια, που διδάχτηκαν την τέχνη της κοπτικής – ραπτικής. Αξίζει ο έπαινος προς τον κ. Κωνσταντίνο Σουλακέλη και τη σύζυγό του κ. Βασιλική, οι οποίοι επάξια εκπροσωπούν τους δωρητές και ευεργέτες από την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην όλη οργάνωση και διεκπεραίωση της πραγμάτωσης αυτού του έργου.

Το παρόν έδωσαν οι διευθύντριες των Σχολείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των τμημάτων, οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, συγγενείς των αποφοίτων και πλήθος κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί πως η Διευθύντρια του Σχολείου κατά την ομιλία της αναφέρθηκε στο έργο του αρχαίου τραγικού ποιητή Σοφοκλή, την Ελλάδα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους μεγάλους ευργέτες.

Διαδώστε: